Castellano

Compromís reclama responsabilitat patrimonial als regidors del PP

  El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de la Nucia ha presentat, per al pròxim plenari ordinari del 23 de febrer, una proposta de resolució per demanar a l’equip de govern acatar les sentències del TSJ que declaren nul l’Oferta d’Ocupació Pública (OEP en castellà) del 2008 i responsabilitat patrimonial als responsables dels acords. “Com que l’equip de govern ni vol ni sap posar solució a este gran problema de legalitat, des de Compromís no podem quedar-nos de braços creuats i proposem solucions responsables, salvaguardant els interessos de l’Ajuntament i del poble de la Nucia”, afirma Pep Pastor, regidor i portaveu de la formació valencianista a l’Ajuntament.

  L’OEP 2008 va ser convocada sense atendre als paràmetres que marca la llei, donat que l’equip de govern les va manipular perquè entraren les persones que volien, i fruit d’això el sindicat Comissions Obreres (CCOO) ho va denunciar al jutjat, perdent en primera instància al jutjat provincial però recorrent al Tribunal Superior de Justícia, que fallen en dues sentències a favor del Sindicat demandant, declarant nul el procés de contractació i obligant l’ajuntament a començar de nou el procés. L’ajuntament el va tornar a començar de nou malament, i de nou CCOO va denunciar, pel qual el procés, després de vora 5 anys, continua als tribunals. A més a més, l’oposició d’aleshores, PSOE i CDL (ara C’s) van denunciar l’equip de govern al jutjat de la Vila Joiosa per l’alçament de les objeccions d’intervenció al pagament de les nòmines, i pel qual l’alcalde, 9 regidors/es i 3 exregidors/es estan imputats i pendents de judici oral. Per pagar s’escuden amb tres informes d’advocats, sent dos d’ells els advocats de l’equip de govern, així com un informe del Director General d’Administració Local l’any 2014, del PP, en què conclouen que sí van començar de nou el procés i que van acatar la sentència, procés que també va estar denunciat per CCOO i està en els tribunals.

  En paraules de Pastor, “ens trobem davant una espiral del que l’equip de govern es mostra incapaç de posar remei. Cada mes de gener porten a plenari l’objecció, encertada, de la intervenció accidental, i l’alcen sense donar cap tipus d’explicació al respecte. Este problema ha d’acabar quan abans, ja que genera gran incertesa en les persones afectades per la nul·litat i també en el bon nom que hauria de tindre l’ajuntament, i que podria ser un dels motius pel qual no vol vindre cap secretari ni interventor a cobrir les places d’habilitat estatal, que cobrim amb funcionaris de manera accidental”.

  Per a acabar, des de Compromís “demanem a l’equip de govern que posen, de manera immediata, solució al problema. Ja està bé de viure envoltat de processos judicials. L’Ajuntament de la Nucia mereix més respecte del que l’equip de govern del PP li dóna, i esperem que a partir del 2019, quan Bernabé Cano deixe de ser alcalde, les persones que entren puguen revertir la situació tan negativa de caos i ruïna econòmica en la que es troba la institució”.

   

  Pujar