13 de desembre de 2019 13/12/19

Compromís presenta una esmena a la proposta de préstec al plenari extraordinari de la Nucia

  L’Ajuntament de la Nucia porta a la seua aprovació en plenari extraordinari la concertació d’un préstec per valor de 5 milions d’euros, per pagar 4 sentències judicials que reclamen 6,8 milions. “Ens ho venen com a què és el millor pel municipi sense cap tipus d’explicació més, ni qui ens denuncia ni perquè, sense reconéixer les errades de la seua gestió”, afirma el regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament de la Nucia, Pep Pastor.

  El passat dijous, 11 d’agost es va fer un plenari extraordinari per aprovar entrar a este Fons del Ministeri d’Hisenda. Les explicacions que es van donar al voltant d’este tema van ser ben poques, només referenciats els processos judicials amb número i els imports exigits, 6,8 milions, i els que preveuen  acabar pagant i que pel que demanen entrar a este Fons per demanar el préstec, 5 milions. Una de les 4 sentències, la més gran en diners, per valor de 5 milions d’euros, pertany a la Seu Universitària, edifici del que no s’ha pagat la reforma.

  Així, s’ha rebut una notificació del ministeri d’Hisenda perquè del 4 al 7 d’abril s’aprove per plenari el préstec, per valor de 5 milions. Per això, des de Compromís es presenta una esmena, que demana fer un expedient o informe on s’expliquen detalladament totes les raons d’estos quatre processos judicials que ens aboquen a pagar tants diners, per després poder exigir danys i perjudicis als responsables d’estos greus acords per a la ciutadania nuciera.

  Pastor lamenta, “que no se’ns informe de les coses com cal i que damunt se les vulguen donar que fan el millor per al poble quan el que fan amb açò és constatar la seua negligent gestió, que farà apujar el deute dels 15 als 20 milions d’euros, tot carregat a les esquenes dels nuciers.” A més a més, demana a l’equip de govern “que deixe de vendre fum i explique cada procés judicial, qui ens denuncia i perquè.”

  Per acabar, Pastor demana “que accepten la nostra esmena a la proposta, perquè es depuren les responsabilitats dels dits acords i la ciutadania nuciera puga saber qui va perjudicar tan greument els interessos de la nostra població que ens fa perdre 5 milions d’euros.”

   

   

   

   

   

   

   

  ocultar
  Compromís presenta una esmena a la proposta de préstec al plenari extraordinari de la Nucia
  Pujar