Castellano

Cinc esdeveniments esportius consolidarán a La Nucia com a capital de l'esport

La Nucía presenta la seua oferta deportiva a FITUR
La Nucía presenta la seua oferta deportiva a FITUR

  La Fira Internacional de Turisme FITUR ha sigut el lloc triat pel municipi alacantí de la Nucia per a donar a conéixer la seua aposta per a aquest 2019: convertir-se en la Capital de l'Esport. Per a aconseguir-ho han elaborat una agenda repleta d'esdeveniments de rellevància esportiva arribant a albergar fins a cinc grans esdeveniments en un sol any.

  La primera de les cites de caràcter esportiu tindrà lloc dilluns que ve 1 d'abril, moment en el qual els millors esportistes i clubs d'Espanya visitaran la localitat per a recollir els seus guardons en la XXXIX Gala Nacional de l'Esport. A més, els dos dies següents tindrà lloc el LVI Congrés Nacional de Premsa Esportiva convertint així a La Nucia com a lloc de trobada i discussió.

  Un altre dels grans esdeveniments previstos és la celebració del Mundial de Trial els dies 21 i 22 de setembre, un gran salt qualitatiu que reflecteix l'aposta que s'aquesta realitzant per potenciar-se com a destinació esportiva tenint en compte que l'any passat va obrir el Nacional de Trial.

  Però també aquest 2019 serà per a fer història: la província d'Alacant serà l'escenari per primera vegada en la seua història dels Nacionals d'Atletisme a l'aire lliure. Una cita imperdible per als amants de l'atletisme, que tindrà lloc els dies 31 d'agost i 1 de setembre. “Tindrem l'oportunitat de veure tant talent com el que acull l'atletisme a la Nucia en el qual serà, sens dubte, el millor campionat de la història” afirma Raúl Chapado, president de la Federació Espanyola d'Atletisme, en declaracions a elperiodic.com.

  És sens dubte un dels grans esdeveniments, en el qual participaren els millors atletes nacionals de la talla de Bruno Hortelano, Ana Peleteiro o María Vicente. Els “99 Campionats d'Espanya Absoluts a l'aire lliure d'Atletisme seran retransmesos en directe per Teledeporte de TVE, durant les dues jornades de competició.

  Però aquest no serà l'únic esdeveniment amb una important repercussió nacional: per tercer any consecutiu el Rallye La Nucia – Costablanca acollirà la penúltima prova del Campionat d'Espanya de Rallyes de Aslfato. Amb aquest esdeveniment, en el qual els espectadors gaudiran d'espectaculars carreres de muntanya, s'espera mobilitzar a més de 200.000 persones i demostrar la rendibilitat del turisme esportiu.

  Finalment, la Nucia va anunciar durant la seua presència en FITUR que del 30 de setembre al 6 d'octubre la “Acadèmia de Tennis David Ferrer” a La Nucia albergarà l'ATP Challenger 150 de Tennis. Un torneig internacional de tennis ATP que portarà el nom de David Ferrer, que està construint un complex de tennis de 20.000 m2 en la Ciutat Esportiva Camilo Cano.

   

  Pujar