Castellano

Mor Carme Miquel “Filla Predilecta” de La Nucía

Mor Carme Miquel “Filla Predilecta” de La Nucía

  L'Ajuntament de La Nucia, el Poble de La Nucia i La Seu Universitària de La Nucia (UA) volen expressar el seu condol pel traspàs de l'acadèmica Carme Miquel, Filla Predilecta de La Nucia, membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), gran escriptora i ex presidenta de l´Escola Valenciana, gran mestra.

  La mort de Carme Miquel és una pèrdua immensa i irreparable per a La Nucia i per al conjunt del Poble Valencià.

  Carme Miquel va ser nomenada “Filla Predilecta” de La Nucia en un ple extraordinari celebrat en l'Ajuntament de La Nucia el 9 de juliol de 2017, dia de commemoració de la fundació del poble de La Nucia.

  Des d'aquest migdia oneja a mitja asta la bandera de La Nucia en la façana del consistori nucier. En el moment de la baixada de la bandera s'ha guardat un minut de silenci en memòria de Carme Miquel. Estaven presents en aquest acte María Antonia Cano i María Cano, amigues de la infància de Carme Miquel, Vicent Martines, director de la Seu Universitària de La Nucia, Antoni Ferrando i Josep Martines, membres de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Francesc Sempere, director de l´Auditori de la Mediterrània i diversos membres de la corporació municipal entre ells el regidor Pere Lloret, que ha dirigit unes paraules als assistents recordant la trajectòria de Carme Miquel i la seua vinculació personal amb La Nucia.

  “Orgullosa nuciera”

  Carme Miquel va nàixer a La Nucia i ha estat sempre molt unida al seu poble “orgullosa d'haver nascut a La Nucia”. Autora de innombrables contes, relats, novel·les, assajos, llibres de text, també de columnes i articles per a mitjans de comunicació.

  La seua figura com a escriptora i defensora del valencià, ha sigut apreciada des de fa dècades per les seues creacions literàries, aportacions i treballs de renovació pedagògica.

  Carme Miquel va participar en diferents projectes educatius a La Nucia, recentment en la Campaña d'Animació Lectora Municipal llegint als escolars nuciers el seu conegut conte “La tortuga Caterina”, i en les Trobades d’Escoles en Valencià en 2005 en La Nucia. Entre els premis rebuts per Carme Miquel figura el Premi Ciutat d'Alzira en 1998 per la novel·la “Aigua en cistella” que s'ha reeditat en nombroses ocasions. En 2005 va presentar a La Nucia la seua obra “La mel i la fel”.

  Les aportacions, les creacions i el treball de Carme Miquel transcendeixen en el temps i la converteixen en una nuciera molt destacada, apreciada per la societat i especialment en els camps de la cultura, l'educació, la filologia i la literatura.

  Pujar