18 de novembre de 2019 18/11/19

S’aprova per unanimitat la sol·licitud de delegació de competències per executar el pla Edificant

S’aprova per unanimitat la sol·licitud de delegació de competències per executar el pla Edificant - (foto 1)

  El ple de Godella va aprovar ahir per unanimitat la sol·licitud de delegació de competències de la Generalitat per a l'Ajuntament per a les obres d'adequació, ampliació i millores necessàries dels col·legis El Barranquet i Cervantes a través del pla Edificant, al qual el consistori es va adherir al ple ordinari del mes de gener.

  La regidora d'Educació, Teresa Bueso, va explicar quines seran les actuacions que s'escometran en cada un dels dos centres.

  En primer lloc, en el cas del CEIP Cervantes, es tractaria d'una reforma de l'edifici actual, amb treballs d'obra de paleta i de fusteria com són canvi del paviment de les aules de Primària, retirada d'un dipòsit de gasoil que està en desús, i transformació de les jardineres que envolten el centre per una grada amb jardineres. Les actuacions ascendeixen a 227.361€.

  Pel que fa al CEIP El Barranquet, es pretén realitzar una intervenció més profunda. En primer lloc, es derrocaria l'actual aula multiusos i es construiria un nou edifici de tres plantes. En la planta baixa tindríem un espai multiusos amb gimnàs, banys i magatzems. En la primera planta estaria la biblioteca i la sala de música. I en la segona la sala de professors, el laboratori d'idiomes i un gabinet d'educació física.

  En l'edifici que ja existeix també es realitzarien distintes actuacions per reformar els sanitaris, reorganitzar els despatxos, cobrir la pista de bàsquet amb una estructura metàl·lica, i col·locar una pèrgola a la zona infantil. També es compraria material esportiu i educatiu. En total, el pressupost per a aquest segon centre és de 1.769.000€.

  Bueso va explicar que el següent pas serà la negociació entre la direcció territorial i el consistori sobre les obres a realitzar. La proposta de resolució resultant haurà de tornar-se a aprovar en ple i, una vegada aprovada, començarà el procés de licitació de les obres. Cal recordar que aquest pla Edificant no suposarà cap despesa per a l'Ajuntament, doncs la partida pressupostària procedeix de la Conselleria d'Educació.

  Per la seua part, l'alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, va voler agrair públicament a la Generalitat «que haja tingut la magnífica idea de delegar les competències de licitar les obres que s'han de fer als centres educatius dels Ajuntaments».

  ocultar
  S’aprova per unanimitat la sol·licitud de delegació de competències per executar el pla Edificant
  Pujar