28 de novembre de 2020 28/11/20

Les propostes més votades en els pressupostos participatius són les millores en els centres educatius i a la zona de Campolivar

Les propostes més votades en els pressupostos participatius són les millores en els centres educatius i a la zona de Campolivar - (foto 1)

  La votació per a decidir les propostes que s'han d'executar amb els 40.000€ dels pressupostos participatius de Godella ha finalitzat amb més de 700 votacions que, després de l'avaluació de l'oficina tècnica de l'Ajuntament, passaran a la taula de Pressupostos Participatius, que determinarà quines propostes s'executaran finalment.

  La regidora de l'àrea, Natalia Garrido, s'ha mostrat satisfeta amb la participació, encara que el desitjable seria que aquesta fóra major. “És important que les associacions s'impliquen en les decisions municipals i participen aportant idees i suggeriments, hem de continuar treballant perquè aquesta participació siga cada vegada major", ha explicat.

  La reposició del mobiliari del pati del CEIP Barranquet i la instal·lació d'un rocòdrom i alguns elements de psicomotricitat són dues de les propostes més secundades.

  Una altra de les propostes que ha rebut més vots ha sigut la neteja i l'arranjament del Barranc dels Frares, així com el condicionament de la senyalització i marques viàries de Campolivar.

  Seguidament, s'han classificat les propostes de millores en el CEIP Cervantes, l'adquisició del material de percussió per a les activitats culturals que es realitzen en el Teatre Capitoli, la instal·lació de plaques solars a les escoles o la neteja, sanejament i rehabilitació del jardí del Clot de Barrabás i, amb molt poca diferència de vots, la realització d'un itinerari escolar segur al CEIP Barranquet, i l'adequació i millora en la conservació i recursos del parc municipal de María Ros amb Músic Francisco Caballer.

  La Regidora de Participació Ciutadana ha destacat l'acollida que ha tingut el procés a través de la plataforma de votació telematica. “És gratificant comprovar la implicació de la gent en el procés, fins i tot tenint en compte que aquesta situació de confinament ens ha obligat a realitzar li consulta exclusivament de manera telemàtica.”, ha afegit Garrido, que també ha recordat que, com indica el reglament, se sotmetran a estudi per part de l'equip tècnic de l'ajuntament les huit propostes més votades.

  El següent pas serà el de convocar a les persones membres de la taula dels pressupostos participatius per a comunicar-los aquests resultats i, després de la valoració tècnica que es decidirà quines propostes s'executen, esperar a l'adjudicació de contractes i realització de les obres o adquisició de material, segons cada cas.

  L'ordre de votació de les propostes presentades en les assemblees temàtica i de barris ha sigut el següent:

  • Reposició mobiliari pati CEIP Barranquet 146 vots
  • Rocòdrom i elements de psicomotricitat 131 vots
  • Neteja de barrancs en Campolivar 116 vots
  • Repassar i pintar la senyalització de Campolivar  97 vots
  • Equipament per al pati del CEIP Cervantes 70 vots
  • Ampliació de la vorera porta principal CEIP Cervantes 64 vots
  • Adquisició de material de percussió 56 vots
  • Instal·lació de plaques solars a les escoles 45 vots
  • Neteja, sanejament i rehabilitació del jardí del clot de Barrabás 21 vots
  • Itinerari escolar segur 19 vots
  • Adequació i millora en la conservació i recursos del parc municipal de María Ros amb Músic Francisco Caballer 19 vots
  Pujar