12 de novembre de 2019 12/11/19

Oliveros visita les obres de la vorera de connexió entre la zona del cementeri i el casc antic

Oliveros visita les obres de la vorera de connexió entre la zona del cementeri i el casc antic - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Oliveros visita les obres de la vorera de connexió entre la zona del cementeri i el casc antic - (foto 2)
  Oliveros visita les obres de la vorera de connexió entre la zona del cementeri i el casc antic - (foto 3)
  Oliveros visita les obres de la vorera de connexió entre la zona del cementeri i el casc antic - (foto 4)

  El regidor de Trànsit i Seguretat Vial de l'Ajuntament de Godella, Fernando Oliveros, va visitar, amb el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, i tècnics de la Diputació de València, les obres de la nova vorera front al cementeri que connecta les urbanitzacions de la zona nord amb el casc antic del municipi.

  Oliveros va explicar que amb aquest camí, construït per la Diputació, es dóna resposta a una queixa veïnal que demanava incrementar la seguretat dels vianants en una carretera per la qual transiten més de 14.000 vehicles al dia. Cal recordar que en el ple de gener de 2018 es va aprovar per unanimitat la moció presentada pel propi Oliveros per sol·licitar l'execució d'esta vorera.

  La nova vorera de Godella és la primera de les tres previstes en la CV-310. Les obres s'han dut a terme en el marge esquerre de la carretera, entre el quilòmetre 1,6 i l'1,9. A partir d'eixe punt, i aprofitant tant els terrenys de titularitat pública adjacents com el carril de trenat de la pròpia carretera, s'ha generat una nova vorera de 300 metres de longitud, amb un ample de 2 metres, que completa així el tram de vorera preexistent que arribava fins al cementeri.

  L'obra ha comptat amb un pressupost de 49.237 euros, i ha inclòs la incorporació de sistemes de drenatge, la renovació de la senyalització -tant horitzontal com a vertical-, i la col·locació de vorades com a element separador que, en alguns casos, s'han completat amb una jardinera.

  Així mateix, per a la incorporació a la CV-310 des de la via de servei amb sentit Godella s'ha executat, sobre el carril de trenat actual, un d'acceleració de 70 metres de longitud, amb un tascó de transició de 90 metres. Per a l'eixida al cementeri amb sentit Godella, el tascó de desacceleració arriba als 60 metres. La nova configuració de la plataforma es completa amb una cuneta de seguretat d'un metre d'ample en el tram posterior al cementeri, en sentit Bétera.

  Esta actuació s'ha emmarcat dins del Pla de Mobilitat Ciclopeatonal de la Diputació, una aposta que en la comarca de l'Horta Nord, contempla el desenvolupament de sis actuacions que suposaran la creació de 12.900 metres de vies segures amb una inversió aproximada de 3,8 milions d'euros.

  Entre estes actuacions pendents també s'executarà un itinerari per a ciclistes i vianants entre les glorietes de les Escoles Professionals Luis Amigó i de la urbanització Campolivar, així com un altre en la zona de Santa Bàrbara tercera fase. En el primer cas, les obres ja estan adjudicades i es preveu que es realitzen abans de la fi d'any. En el segon, l'Ajuntament crearà una partida en els pressupostos de 2019 per expropiar els terrenys sobre els quals ja hi ha un acord amb els veïns i veïnes, i la Diputació s'encarregarà de l'execució de les obres.

  ocultar
  Oliveros visita les obres de la vorera de connexió entre la zona del cementeri i el casc antic
  Pujar