elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Festival Internacional de Música de cambra posa el punt i final a seua desena edició

El Festival Internacional de Música de cambra posa el punt i final a seua desena edició
    MÉS FOTOS
    El Festival Internacional de Música de cambra posa el punt i final a seua desena edició - (foto 2)
    El Festival Internacional de Música de cambra posa el punt i final a seua desena edició - (foto 3)
    El Festival Internacional de Música de cambra posa el punt i final a seua desena edició - (foto 4)
    El Festival Internacional de Música de cambra posa el punt i final a seua desena edició - (foto 5)

    En 2018 el Festival ha celebrat els seus 10 anys d'història amb una edició atractiva, variada i nova. Anit, es va tancar aquest aniversari amb un concert que va omplir el teatre Capitolio.

    Com sempre, s'ha comptat amb artistes del més alt nivell. La violinista Leticia Moreno, que ha dedicat el seu últim disc a Astor Piazzola, va presentar a Godella la seua visió del compositor argentí. També Moonwinds i la arpista sevillana Cristina Montes van presentar el seu treball sobre els compositors en l'exili, amb obres de Salvador Bacarisse i Jesús Bal i Gai, algunes d'elles estrenades a Espanya en 2017 pels mateixos músics.

    Quant als formats multidisciplinaris, durant aquesta edició es va produir l'estrena a Espanya de l'espectacle de música i teatre 'Bach llava més blanc', creat per la violista Esther Apituley. A més, es va poder veure la pel·lícula 'L'assassinat du Duc de Guise', amb la música que Camille Saint-Saëns va compondre per a ella i que va interpretar l'ensemble del Festival.

    Durant els deu dies que durà el Festival, joves músics de tota Espanya van rebre classes dels artistes convidats, realitzaren assajos de grup, participaren en diferents concerts i assistiren a les diferents activitats del Festival. Enguany, a més, es va premiar al millor grup de Joves Talents i al grup millor valorat pel públic. El premi va consistir en la participació en diferents concerts a la Comunitat Valenciana durant el 2018-2019.

    Tots els músics del Festival, inclosos els Joves Talents i el cor participatiu, van dur a terme la clausura del mateix, amb la interpretació de 'La Creació' de Joseph Haydn, sota la direcció de Joan Enric Lluna.

    L'organització del Festival es mostra satisfeta i orgullosa d'haver consolidat aquest esdeveniment internacional al llarg dels anys de la profunda crisi econòmica. També vol agrair a l'Ajuntament de Godella el suport organitzatiu, logístic i econòmic que brinda al Festival i a la Diputació de València i l'Institut Valencià de Cultura les ajudes econòmiques atorgades. Finalment, el Festival dóna les gràcies als socis i amics pel suport incondicional durant aquests deu anys.

    Sobre el director, Joan Enric Lluna

    Joan Enric Lluna és un músic polifacètic, que compagina la seua labor de clarinetista amb la seua vocació per l'adreça orquestral i l'ensenyament.

    El seu compromís amb la música de cambra li ha portat a actuar amb quartets de corda com el Quartet Brodsky, Quartet de Tòquio o Quartet Jerusalem, entre uns altres. Joan Enric comparteix trio amb Lluis Claret i Josep María Colom i ha sigut convidat a festivals com els de Roladenk (Alemanya) o Transimeno (Itàlia). Ha estrenat i encarregat un gran nombre d'obres de càmera, la més recent 'Clarinet Quintet' de César Cano en el Summer Arts Festival en Freixe (Califòrnia), amb l'Alexander String Quartet.

    En 2005 va fundar Moonwinds, un conjunt de vents que reuneix als més destacats músics de vent internacionals d'Espanya. Han realitzat tres enregistraments, a més d'actuar per tota la península i en importants sales de concerts de Londres.

    Com a solista, Joan Enric ha interpretat i gravat gran part del repertori per a clarinet, així com estrenes de música nova, com els concerts que han escrit per a ell Sir John Taverner o José Mª Sánchez Verdú. A més, ha gravat nombrosos discos, entre els quals destaquen els de recuperació i promoció de la música espanyola.

    Com a director ha actuat amb orquestres com la Simfònica de Navarra, Pablo Sarasate o Kensington Chamber Orchestra (Londres) i va ser director musical de l'Orquestra Acadèmica de València.

    Joan Enric és professor en la Escola Superior de Música de Catalunya, en el Trinity College of Music de Londres, i és convidat amb regularitat a impartir classes magistrals i recitals en importants institucions musicals.

    Sobre el festival

    El Festival Internacional Residències de Música de Cambra de Godella està concebut per a connectar la música de cambra i la seua interpretació al més alt nivell amb el públic general. A part d'oferir concerts públics, els artistes resideixen durant una setmana a Godella, on treballen preparant els concerts. Es forma una comunitat d'artistes en la qual es produeix una convivència personal i intel·lectual molt rica i gratificant. D'altra banda, el treball de preparació s'obri al públic en forma d'assajos, concerts comentats, sessions amb joves estudiants de música i xarres-conferències. Tots els participants formen l'orquestra del Festival. Aquesta és l'encarregada de clausurar el festival al costat del cor participatiu, que es va engegar en 2015.

    Pujar