21 de gener de 2021 21/1/21

La pólvora i la música omplen les Falles de Gandia

La pólvora i la música omplen les Falles de Gandia - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La pólvora i la música omplen les Falles de Gandia - (foto 2)
  La pólvora i la música omplen les Falles de Gandia - (foto 3)
  La pólvora i la música omplen les Falles de Gandia - (foto 4)

  La festa gran de València arriba a cadascun dels racons de la província omplint-los de pólvora, música i esperit faller. És el cas de la localitat valenciana de Gandia, on des del 15 de març fins al 19 es viuran les Falles 2019 amb la intensitat que es mereixen.

  Un amplie programa d'activitats per als dies grans de la festa que presenta importants novetats respecte a anys anteriors, com per exemple l'ampliació dels espectacles pirotècnics i del nombre de revetles que se celebraran als carrers de Gandia.

  “Sempre hem considerat a les Falles com la festa gran la ciutat” afirma l'alcaldessa, Diana Morant, qui a més ha anunciat que aquest 2019 el districte del Grau – al qual pertanyen les dues Falleres Majors d'enguany – comptarà per primera vegada amb la seua pròpia mascletà: “Ja que enguany les dues falleres majors són graueras i la barriada del Grau sempre ens han reclamat tindre el seu mascletà, enguany la tindran”, ha dit l'alcaldessa. 

  En aquest mateix sentit, el responsable de Falles, José Manuel Prieto, ha destacat que amb aquest nou programa d'actes es busca convertir a Gandia en “pol d'atracció de la comarca de la Safor i de les comarques centrals valencianes”. “Volem que tothom puga vindre a Gandia aqueixes nits i per això, estem convençuts que cada euro que aportem en el desenvolupament de la programació, és un euro que es multiplicarà en beneficis per a la ciutat” ha assegurat convençut de l'aposta que està realitzant el govern municipal. 

  A més, aquesta amplia programació contribuirà a reforçar l'expedient perquè les Falles de Gandia – que ja compten amb 143 anys d'història a la seua esquena - siguen declarades festes d'interés turístic nacional.

  Programació pirotècnica 

  Les Falles són pólvora, i això és una realitat ben coneguda per tots. És per això, que des de l'Ajuntament de Gandia han decidit ampliar enguany el nombre d'espectacles pirotècnics, distribuint-los al llarg dels quatre dies de festa i arribant fins a cinc cites amb les traques.

  El tret inicial de les mascletàes serà a càrrec de la Pirotècnia Borredà de Rafelcofer, qui el dia 15 de març oferirà als assistents un espectacle que establirà les bases del que es viurà els següents dies. El lloc triat per a aquesta primera mascletà és el Passeig Rosa dels Vents a les 14 hores.

  Els següents trets – dissabte, diumenge i dilluns – seran realitzats per la Pirotècnia Focs Artificials del Mediterrani al Parc de l'Estació, també a les dues del migdia. Per part seua, la del dia de San José el 19 de març serà disparada per l'equip de Nadal-Martí posant el fermall final a les mascletàes d'enguany.

  Però la programació pirotècnica contínua, perquè després de l'èxit collit l'any passat el consistori ha decidit tornar a celebrar la Nit del Foc. Un espectacle de llums i color, a càrrec de la Pirotècnia Ricardo Caballer que farà gaudir a tots els públics la mitjanit del 17. El lloc triat per a aquesta cita és el Parc de Ausias March, situat al costat del riu Serpis.

  Aquesta important aposta per la pirotècnia ha sigut posada en valor per la Federació de Falles de Gandia, qui en paraules del seu president Telmo Gadea ha mostrat el seu agraïment: “La pólvora forma part del nostre ADN. Moltes vegades es culpa a les falles de ser una festa privada, un vedat tancat on la gent del poble o els turistes no poden acostar-se. Però la pirotècnia, el fer un castell de focs o una Nit del Foc, és un acte públic, gratuït i obert a tots”.

  Les verbenes més presents que mai 

  Però no solament la pólvora es mereix un major protagonisme en aquestes festa, la música i les verbenes també formen part la tradició fallera.

  En aquest 2019 els veïns i visitants de Gandia podran gaudir d'una verbenes diferent cada nit (del 15 al 18), i per tant d'un espectacle musical segons el dia. Totes les verbenes començaran a partir de la mitjanit – excepte la del dia 17 que serà després de la Nit del Foc – i se celebraran al Parc Ausias Marxa, per a així “evitar molèsties als veïns del nucli urbà”. 

  Amb tot això, la programació de revetles seguirà el següent ordre:

   - 15 de març: Actuació de Tumablea Revolution

   - 16 de març: Dives’s Disc i Bacarrá On Tour

  - 17 de març: Orquestra Seven Crash i DJ’s Adrian Faus

  - 18 de març: Macrodiscomòbil Follow m'i Crazy Zoo

   Una gran programació per al que segur seran unes grans falles.

  Pujar