elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Museu de Belles Arts de Castelló mostra els treballs de l’artista i galerista Pilar Dolz

El Museu de Belles Arts de Castelló mostra els treballs de l’artista i galerista Pilar Dolz
  • L’artista castellonenca exhibeix els treballs dels més de quaranta anys de trajectòria i es publica un catàleg amb la seua obra

  • El conseller Vicent Marzà assistirà a l’obertura de la mostra, que romandrà al Museu fins a l’1 de maig

MÉS FOTOS
El Museu de Belles Arts de Castelló mostra els treballs de l’artista i galerista Pilar Dolz - (foto 2)

Cultura de la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, presenta aquest dimarts 25 de gener, al Museu de Belles Arts de Castelló, l’exposició ‘Pilar Dolz i l’ofici de gravar’.

L’artista de Castelló és ben coneguda pel seu paper com a galerista en els darrers anys a la capital de la Plana. Dolz ha portat el nom de Castelló a nombroses fires d’art internacionals i de l’estat. Ara, el Museu de Belles Arts de Castelló vol fer un recorregut i reconeixement del seu vessant artístic.

La mostra presenta una selecció de les seues estampes, un corpus significatiu de la seua obra gràfica original realitzada en el transcurs de més de quaranta anys de treball creatiu. La dedicació amb la qual s’hi ha involucrat al llarg dels anys manifesta l’orgull de tindre un ofici i el compromís de sotmetre’s a les seues exigències, en aportar-les en l’exercici del seu treball i compartint amb el seu coneixement el seu taller amb altres artistes.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha volgut convidar “tota la gent de Castelló a conéixer la part artística de Dolz, desconeguda per bona part del públic”, i ha destacat que “des de l’IVC i el Museu continuem fent una tasca de divulgació i donant suport a la creació artística a les nostres comarques”.

La mostra del conjunt d’estampes de Pilar Dolz al Museu de Belles Arts de Castelló és l’empremta de la trajectòria artística per la recerca del color, en què la fita de l’obra està marcada en l’aprofundiment del coneixement de les tècniques, fins a aconseguir la imatge de les seues inquietuds i vivències i traslladar-les al paper.

Totes les obres mostren un camí essencial cap a l’abstracció de relats íntims, sempre des de la consideració i l’estima de l’ofici i el compromís.

Aprofitant l’exposició, l’Institut Valencià de Cultura publica un extens catàleg, amb textos de la comissària Antònia Vila i de Juan Ramón Bonet, en què s’aprofundeix en la trajectòria de Pilar Dolz i es mostren nombroses obres gràfiques de l’artista. El catàleg estarà a la disposició del públic assistent.

La mostra ‘Pilar Dolz i l’ofici de gravar’ romandrà al Museu de Belles Arts de Castelló del 25 de gener a l’1 de maig. L’horari de visita del Museu és de dimarts a diumenge de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores. Els diumenges i festius, l’horari és de 10.00 a 14.00 hores. Els dilluns, està tancat. L’entrada és lliure.

Pujar