20 de gener de 2021 20/1/21

La Marató BP Castelló i el 10K FACSA Castelló obrin inscripcions per a l’edició de l’any 2021, que es celebrarà el 28 de febrer

La Marató BP Castelló i el 10K FACSA Castelló obrin inscripcions per a l’edició de l’any 2021, que es celebrarà el 28 de febrer - (foto 1)
  • El procés de classificació per a la Marató de Boston ja inclou la Marató BP Castelló, que es troba dins del llistat de curses autoritzades per a justificar marca i registrar-se al de Boston

Després d'un desé aniversari on la Marató BP Castelló va aconseguir ambdós rècords (Lemi Dumecha en categoria masculina, amb una marca de 2:07:43; i Webalem Basaznew en categoria femenina, amb una marca de 2:27:39), l'organització prepara l'edició de l'any 2021, que es celebrarà el 28 de febrer, conjuntament amb el també consolidat 10K FACSA Castelló. Les inscripcions ja es troben habilitades a la web oficial: www.maratonbpcastellon.com i al igual que en anys anteriors, l'organització premiarà als 300 corredors i corredores que s'inscriguen abans, o fins al 31 d'agost, on finalitzarà el primer termini de la Marató BP Castelló; i fins al 31 de setembre, quan finalitzarà el preu d'eixida del 10K FACSA Castelló.

Així mateix, aquesta mateixa setmana l'organització ha donat a conèixer els grups guanyadors del II concurs “Anima Tu Maratón”. El grup guanyador del primer premi, guardonat amb 1.000 euros ha sigut “Tambors de Passió” d'Almassora. El segon premi, valorat en 500 euros, se l'ha emportat la Companyia Amateur Coppelia. El tercer premi, valorat en 300 euros, ha sigut per a la Banda Conservatori Calasancio. Ravatukem Batukada, guanyadors de la primera edició del concurs d'animació, s'han quedat amb el quart lloc, valorat en 200 euros. El quint premi ha sigut per a la Gaiata 8 “Portal de l’Om” i finalment, a la categoria de “millor disfressa” ha resultat vencedor el grup de la Gaiata 15 “Sequiol” que ha rebut 200 euros.

Per a la seua onzena edició, l'organització de la Marató BP Castelló vol premiar la fidelitat dels corredors i corredores que han finalitzat les deu edicions, regalant-los la inscripció per a l'edició de l’any 2021. Una edició que ve marcada per les òptimes notícies en quant a reconeixement. Els runners han triat la Marató BP Castelló com la tercera millor marató en asfalt d'Espanya l'any 2019. Un reconeixement que avala la garantia de qualitat de la marató castellonenca, que manté l'Etiqueta Bronze de la World Athletics.

Així mateix, l'organització celebra, d'una banda, que la Marató BP Castelló es trobe dins del llistat de curses vàlides per a que els runners puguen competir en els estàndards de classificació que exigeix l'Associació Atlètica de Boston per a registrar-se a la seua marató. I per l’altra banda, que la Marató BP Castelló haja arribat a un acord amb Abbot World Marathon Majors Age Group World Rankings, per a que la prova castellonenca siga també classificable al rànquing per edats. Recordem que les World Marathon Majors o Grans Maratons és una competició mundial d'atletisme que agrupa les sis maratons més importants i reconegudes del món: Boston, Londres, Berlín, Chicago, Nova York i Tòquio.

L'organització de la XI Marató BP Castelló i del VIII 10K FACSA Castelló continua treballant per a millorar els serveis que reben els corredors i corredores de les competicions, dos proves molt potents tant a nivell nacional com internacional, que compten amb el reconeixement dels runners (populars i professionals) que s'inscriuen.

Pujar