24 de setembre de 2020 24/9/20

'Dones Immortals', el nou itinerari del MUCC, triomfa en la seua estrena

'Dones Immortals', el nou itinerari del MUCC, triomfa en la seua estrena - (foto 1)
  • Vora 80 persones han fet el recorregut guiat per Queta Ródenas i que dona a conéixer les contribucions de 23 dones que descansen al cementeri Castelló

MÉS FOTOS
'Dones Immortals', el nou itinerari del MUCC, triomfa en la seua estrena - (foto 2)
'Dones Immortals', el nou itinerari del MUCC, triomfa en la seua estrena - (foto 3)

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló, encapçalada per Verònica Ruiz, ha estrenat hui l'itinerari 'Dones Immortals', el qual s'integra dintre de l'oferta del Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC). "Des de l'àrea de Cultura estem molt orgulloses de poder treure aquest projecte endavant, un projecte en què donem veu a dones importants que han destacat i destaquen en la nostra ciutat", ha expressat l'edil, qui ha acompanyat el grup de vora 80 persones que ha fet hui la visita guiada per Queta Ródenas.

Les visites de l'itinerari autoguiat  han estat impulsades per Cultura per tal de reconéixer les contribucions de 23 dones que descansen a la ciutat. Artistes, científiques, docents, polítiques, escriptores o advocades protagonitzen una proposta que "enriqueix encara més l'oferta del MUCC i ens permet fer una viatge a èpoques de la història recent de Castelló per conèixer millor la nostra ciutat", ha assenyalat la directora del museu, Ana Meseguer.

Així doncs, les rutes guiades per Ródenas tornaran a celebrar-se els dies 28 de desembre i 11 i 25 de gener. Malgrat ser una activitat gratuïta, serà necessari reserva plaça prèviament.

D'altra banda, el públic pot completar el recorregut de manera lliure i en qualsevol moment de l'horari d'obertura del cementeri amb l'audioguia i el llibret editat pel consistori disponibles a l'entrada de la instal·lació municipal.

Cal destacar que Dones Immortals naix arrel del treball de documentació i redacció realitzat per Queta Ródenas, plasmat en el llibret de l'itinerari dissenyat per Marta Negre. Les dades emprades provenen del Registre Civil de Castelló, l'Arxiu Històric Provincial, l'Arxiu Històric Municipal de Castelló o l'Arxiu del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica, entre d'altres. En la iniciativa ha col·laborat també el Servei d'Igualtat d'Oportunitats (SIO) de l'Ajuntament de Castelló.

Tota la informació necessària està disponible en la pàgina web www.mucc.es, on es podrà descarregar l'àudio guia per a fer el recorregut, o bé escoltar-la en línia, i també en l'Oficina de Turisme. Tant ací com al cementeri es podrà recollir el fullet informatiu editat en quatre llengües (valencià, castellà, anglés i francés).

Pujar