5 de juliol de 2020 5/7/20

El Consell Rector de Festes aprova per unanimitat el programa de la Magdalena

El Consell Rector de Festes aprova per unanimitat el programa de la Magdalena - (foto 1)
  • Escuder destaca les principals novetats de la programació amb una referència al 75 aniversari en cadascun dels tradicionals actes

El Consell Rector del Patronat Municipal de Festes de Castelló ha aprovat hui per unanimitat la proposta elevada al mateix del programa oficial de les pròximes festes de la Magdalena, que se celebraran del 14 al 22 de març. En la mateixa sessió, i també per unanimitat, s'ha aprovat la proposta de la presidenta del patronat, Pilar Escuder, relativa a la concessió del Fadrí d’Or Honorífic, al sergent de Bombers i cap de Protecció Civil, Antonio Costa, i a la rondalla Els Llauradors. També es van aprovar els nomenaments de Fadrí d’Or (a un total de 55 persones) i Fadrí d’Argent (a altres 122 persones).

Escuder ha agraït el suport unànime dels membres del consell al programa de les festes, “que significa que tots volem tirar avant les festes de la Magdalena del 75 aniversari”. “És un programa tradicional, amb una referència especial al 75 aniversari en cada acte”, ha explicat la regidora de Festes. A més, ha anunciat que es posarà en valor la gaiata com a símbol de les festes fundacionals, amb la incorporació a la programació de projeccions en la façana de la Cocatedral de Santa Maria, que se succeiran durant tota la setmana, amb diverses passades al dia, del vídeomapping Nits de llum, l'espectacle del 75 aniversari.

Entre les novetats, destaquen també la recuperació de totes les partides de la ciutat en el Pregó i l'obertura del mateix per part d'una representació de batedors de l'esquadró de cavalleria de la Guàrdia Civil. També s'incorporarà música en l'ofrena, al matí la de grups de dolçaina i tabal, i a la vesprada la de bandes de música. Un altre dels canvis introduïts és la ubicació dels castells de focs artificials, que es dispararan en la zona de l'Auditori i Palau de Congressos i no a l'entorn del Palau de la Festa. Quant al cartell de concerts, Escuder ha destacat que s'ha dissenyat en tres escenaris -en les places Major i Hort dels Corders, i en el Recinte de Fires i Mercats-, “i amb l'objectiu d'oferir una àmplia varietat d'actuacions, per a tots els gustos”.

Festes de la Magdalena 2020

Festes de la Magdalena 2020Entrar en el especial
Pujar