elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló signarà un acord per utilitzar un software lliure que canalitze els processos de participació ciutadana

    L'Ajuntament de Castelló subscriurà, la propera setmana, un acord per utilitzar el sistema de software lliure que fan servir els governs locals més pioners en matèria de participació ciutadana per canalitzar l'intercanvi d'informació i dades amb els veïns i veïnes de la ciutat. Les regidories de Participació Ciutadana i de Transparència han ultimat l'adopció d'aquesta mesura que es va impulsar a l'Ajuntament de Madrid i que ja s'ha compartit a altres ciutats com Barcelona i València. En aquest sentit, cal esclarir que es tracta d'un software creat i implementat al consistori de la capital estatal i que s'ha anat expandint, a poc a poc, a la resta d'ajuntaments d'altres ciutats mitjançant acords.

    L'objectiu d'implantar aquest software a Castelló, tal i com ha explicat el regidor de Transparència i Modernització, Ignasi Garcia, "és comptar amb un servei pioner per interactuar amb la ciutadania de forma eficaç i senzilla per reforçar la gestió municipal oberta a tots els veïns i veïnes". D'acord amb l'alcaldessa en funcions i regidora de Participació Ciutadana, Ali Brancal, "aquesta eina millorarà el flux d'informació entre la ciutadania i el govern i permetrà assolir el nostre objectiu de reconduir la gestió municipal cap a un model el més participatiu possible".

    L'adopció d'aquest sistema que ha permès l'Ajuntament de Madrid aprofundir en l'estratègia de govern obert no tindrà cap cost per a les arques públiques castellonenques. És més, el consistori l'incorporarà amb el compromís de compartir totes les millores i noves possibilitats que vaja descobrint durant el seu ús per tal que la resta de ciutats usuàries se'n puguen beneficiar a curt i llarg termini.

    Les regidories de Participació Ciutadana i Modernització preveuen aplicar les possibilitats d'aquest protocol a quantes més àrees millor, de manera que la intervenció dels veïns i veïnes en la presa de decisions siga efectiva i satisfactòria. L'aplicació d'aquest sistema es correspon amb la voluntat de l'equip de govern de la ciutat, que busca el model més eficient per empoderar la ciutadania i fer-la partícip de la gestió municipal.

    La introducció del nou software lliure a l'Ajuntament de Castelló amb l'objectiu de modernitzar la informació i l'intercanvi de dades amb la ciutadania se suma a mesures anunciades en les darreres setmanes com la de l'adquisició d'un gran contenidor d'informació que permetrà analitzar els indicadors econòmics, demogràfics i de mobilitat, entre altres, a la ciutat. Garcia ha recordat que "l'Ajuntament requeria millores en els usos dels programes que es van servir habitualment per fer-lo més operatiu i útil de cara als ciutadans i ciutadanes".

    Pujar