1 d’octubre de 2020 1/10/20

Castelló programa dues activitats de senderisme per conèixer els secrets naturals del municipi

Castelló programa dues activitats de senderisme per conèixer els secrets naturals del municipi - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Castelló programa dues activitats de senderisme per conèixer els secrets naturals del municipi - (foto 2)

  La campanya 'Celebrem amb la Natura' impulsada per la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental proposa per al mes d'abril dues activitats dedicades al senderisme interpretatiu. Aquestes s'han organitzat per al dissabte 22 d'abril, amb motiu del Dia Internacional de la Terra, i per al diumenge 30 d'abril, Dia Internacional de Conscienciació del Soroll. Ambdues estan dirigides a un públic senderista i amb interés per conèixer els recursos naturals del terme municipal de Castelló.

  La primera de les activitats, corresponent al 22 d'abril, consistirà en una ruta a la Raca des de l'ermita de la Magdalena. Des d'aquesta es podran contemplar espais naturals tan emblemàtics com el Desert de les Palmes, la Serra d'Espadà i el Penyagolosa. La distància d'aquest recorregut és d'11.5 quilòmetres, amb un temps aproximat de 5 hores, motiu pel qual des d'Itinerantur, l'empresa que s'encarrega de fer aquests recorreguts guiats, recomanen que els participants siguen senderistes experimentats.

  El Tossal Gros serà l'escenari de la jornada del diumenge 30 d'abril i serà una activitat dirigida a un públic de famílies senderistas. Aquesta té l'objectiu d'allunyar-se de la gresca de les ciutats i gaudir de la serenitat que es respira a les muntanyes de la Plana. Conèixer els sons de la natura, d'algunes espècies d'aus i disfrutar de la tranquil·litat del món natural són alguns dels plaers que aquest matí ofereix a les famílies que vulguen participar. La distància d'aquesta ruta és d'uns 6 quilòmetres amb un temps aproximat de 3.5 hores.

  D'aquesta manera, l'Ajuntament de Castelló i Itinerantur animen als ciutadans a sumar-se a la campanya i participar en les diverses activitats que es realitzen a través de la sensibilització ambiental, la interpretació del patrimoni i l'esport en familia per obrir el Castelló més verd a tota la població.

  Les activitats són gratuïtes i sols requereixen una incrispció prèvia a través de la web info@itinerantur.com. Ambdues formen part de la tasca de l'Ajuntament de Castelló de la Plana, a través de la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental, per promoure i concienciar entre la població la sensibilització ambiental. 'Celebrem la Natura' és una de les tres campanyes, junt a 'Castelló + sostenible' i 'Sentim els parcs', que impulsa la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental, encapçalada per Sara Usó, per a fomentar valors ambientals entre la ciutadania.

  Pujar