elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló és preseleccionada com a finalista per al premi Ciutat Accessible de la Unió Europea

Castelló és preseleccionada com a finalista per al premi Ciutat Accessible de la Unió Europea

    Castelló ha sigut una de les tres ciutats espanyoles seleccionada com a finalista pel Comitè Español de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) per a aconseguir el premi 'Ciutat Accessible 2019' impulsat per la Comissió Europea, un reconeixement pel qual finalment ha competit Vigo, en representació d'Espanya, i que ha aconseguit la localitat holandesa de Breda, segons s'ha donat a conèixer avui a Brussel·les.

    El regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López, que es troba en la capital europea per aquest assumpte, ha visitat aquest matí la ciutat premiada de Breda, on ha mantingut una trobada amb el seu alcalde, Paul Depla, en el qual han participat també el president del CERMI Comunitat Valenciana, Luis Vañó, i el seu responsable en la comissió de Comunicació i Imatge Social, Carlos Laguna.

    López s'ha interessat pel treball que s'ha desenvolupat a Breda en favor de l'accessibilitat com a element fonamental per a la igualtat d'oportunitats de les persones majors o amb discapacitat i ha manifestat sobre aquest tema que "a Castelló estem avançant, encara que encara queda molt per fer".

    El regidor ha assenyalat que el jurat espanyol "s'ha fixat a Castelló per les mesures d'accessibilitat en el transport i per la participació de la societat civil en la política municipal, la qual cosa ha permès la implicació de les persones amb discapacitat i les seues organitzacions representatives en la política d'accessibilitat de la ciutat".

    El CERMI ha sigut l'entitat encarregada de nomenar i gestionar el jurat responsable de la fase espanyola, per a la qual ha seleccionat a Castelló, Vigo i Alcalá la Real, a Jaén, passant a la final la ciutat espanyola de Vigo al costat de les ciutats de Breda (Països Baixos), Evreux (França), Gdynia (Polònia) i Kaposvár (Hongria).

    El premi de Ciutat Accessible es dirigeix tradicionalment a les ciutats europees de més de 50.000 habitants. Els municipis han de demostrar que adopten un enfocament global de l'accessibilitat en quatre àmbits principals: l'entorn construït i els espais públics; el transport i la infraestructura relacionada; la informació i la comunicació, incloses les noves tecnologies (TIC); i les instal·lacions i els serveis públics.

    Pujar