Castellano

L’Ajuntament de Castalla fomenta el comerç local amb una inversió de 73.000 euros en targetes regal

L’Ajuntament de Castalla fomenta el comerç local amb una inversió de 73.000 euros en targetes regal
  • El Consistori augmenta la quantia de les targetes per a promoure el consum i aconseguir un ingrés total de 146.000 euros per als establiments

L’Ajuntament de Castalla posa en marxa una nova edició, la tercera, de la campanya de targetes regal per al seu ús en el comerç local. Amb una dotació de 73.000 euros, aquest any el Consistori augmenta la quantia de les targetes. En total, la iniciativa posarà en circulació 750 targetes de 50 euros; 250 targetes de 100 euros i 70 targetes de 150 euros per a gastar en els establiments adherits a la campanya de foment del consum. L’alcalde de Castalla, Antonio Bernabue, ha valorat “la voluntat de l’equip de govern d’ajudar als establiments i comerços de la nostra ciutat i, al mateix temps, col·laborar amb els veïns a l’hora de realitzar les seues compres en uns moments de dificultats econòmiques”.

El sistema d’ús de les targetes és el mateix que en edicions anteriors, de manera que les persones que participen en la campanya compraran la targeta per un import determinat i rebran la mateixa quantitat, duplicant així els diners disponibles. Per exemple, qui vulga adquirir la targeta regal de 50 euros, ha d’ingressar altres 50 euros a l’hora de sol·licitar-la. D’aquesta manera obtindrà una targeta de 100 euros, amb una ajuda directa del 50% per part de l’Ajuntament. D’igual manera amb la resta d’opcions, amb la qual s’aconsegueix doblar la inversió en el comerç local, ja que amb l’ajuda municipal de 73.000 euros s’ingressarà un total de 146.000 euros en els establiments de Castalla.

La regidora d’Hisenda, Gema Sánchez, ha destacat “la bona rebuda que ha tingut la campanya de consum local de les targetes regal en les anteriors edicions i que aquest any realitzarem per tercera vegada, amb una injecció de 73.000 euros a la xarxa local d’establiments i comerços”. Així mateix, l’edil ha explicat que “en aquesta tercera edició hem augmentat la quantia disponible en cada targeta per a donar cabuda a establiments amb productes de preu més alt com el mobiliari o els electrodomèstics, perquè puguen sumar-se a la iniciativa”.

Els ciutadans que vulguin accedir a aquesta ajuda podran sol·licitar-la durant un termini de 20 dies hàbils a partir del dia següent a la publicació de les Bases Reguladores de la targeta regal en el Butlletí Oficial Provincial, això és, a partir del 26 d’agost i fins al dia 23 de setembre. Els interessats hauran de presentar la documentació requerida i complir, això sí, amb les següents condicions: estar empadronat a Castalla amb una antiguitat mínima d’un any, ser major d’edat, estar al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social. Cada persona podrà obtindré una targeta de cada tipus, amb un màxim de tres targetes per persona, que es podran usar fins al dia 30 d’octubre de 2022.

A més, l’Ajuntament com a titular de les targetes podrà accedir als moviments de les mateixes i comprovar l’ús que se’n fa. En cas de detectar pagaments en establiments que no estan adscrits a la campanya, l’usuari que haja fet un ús inadequat de la targeta rebrà una notificació per part del Consistori comunicant-li que ha de tornar l’import. En cas de no fer-ho, el deute contret passarà a Suma, que li la carregarà al ciutadà.

Pujar