6 de juny de 2020 6/6/20

La Biblioteca Municipal de Cabanes realitza la incorporació més important de fons en una dècada

La Biblioteca Municipal de Cabanes realitza la incorporació més important de fons en una dècada - (foto 1)

  La Biblioteca Municipal de Cabanes ha adquirit un total de 289 llibres durant l'any 2018 per un valor de 5.000 euros, la partida més elevada invertida pel Consistori des de la inauguració de la Casa de la Cultura l'any 2007, sense comptar amb els rebuts gratuïtament per part d'altres institucions.

  Aquesta inversió ha suposat un important increment i renovació del fons bibliogràfic municipal, ja que les veïnes i veïns de Cabanes tindran l'oportunitat de gaudir de novetats literàries, tant en valencià com en castellà, llibres de consulta, novel·les i títols destinats al públic infantil i juvenil.

  L'esforç de l'Ajuntament de Cabanes en els últims anys ha servit per a reforçar un espai cultural que no va rebre atenció per part de l'anterior equip de govern del Partit Popular.

  "Aquest últim any la partida era de 5.000 euros, com l'anterior, però s'ha executat tota. Amb menys diners pressupostats, en dos anys de govern de progrés, s'han comprat més llibres que en deu anys del Partit Popular", va explicar Carles Mulet, regidor de Cultura de Cabanes.

  En aquesta línia, Mulet va recordar l'escassa inversió en la compra de llibres per a la biblioteca en els anys de govern del Partit Popular: "Tots els anys els pressupostos del Partit Popular incloïen una partida de 6.000 euros per a l'adquisició de llibres però, en el millor dels casos, només es van gastar 500 euros. Va haver-hi anys que no es va permetre gastar ni un sol euro".

  "La desídia de l'anterior govern era tal que el responsable de cultura podia passar tota una legislatura sense preocupar-se per l'estat i les necessitats del centre. Així mateix no permetia la compra de nous materials, malgrat comptar amb una partida per a tal fi.", va agregar Mulet.

  D'altra banda, el regidor de Cultura va recordar que durant 2017 es va renovar part de l'equipament informàtic que es trobava en molt mal estat. "La Biblioteca va patir fa anys una inundació produïda pels banys del pis superior, que va desbaratar gran part dels seus llibres i no s'havia fet cap esforç per a renovar-los", va dir Mulet.

  Aquest centre disposa de 9.000 títols, en 2017 ja es va notar un punt d'inflexió respecte a anteriors, ja que van ser 142 exemplars els incorporats, mentre que, per exemple, en 2012 solament van ser 19 llibres, en 2013, 26 títols i, en uns altres, zero.

  Finalment, l'Ajuntament està treballant en l'actualitat per a la remodelació de l'ala nord de la Casa de la Cultura, que permeta l'homologació de l'escola de música de la Banda Municipal, així com en l'ampliació de l'espai de la biblioteca, ja que no compta amb els 150 metres necessaris per a formar part de la Lectura Pública Valenciana.

  La millora dels seus accessos a través del carrer del Teatre i l'ampliació de l'espai i de les dotacions són unes altres de les actuacions que s'estan duent a terme.

  Pujar