elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

VÍDEO | Un espectacular estafe-lapse mostra com s'ha estés l'incendi de Cabanes

VÍDEO | Un espectacular estafe-lapse mostra com s'ha estés l'incendi de Cabanes

  L'incendi forestal de Cabanes ha posat en escac a este municipi de la Plana Alta durant tota la vesprada d'este dimecres.

  El foc, avivat pel vent s'ha deslligat amb gran força avançant sense control per una zona d'arbustos i pinedes, en les muntanyes que separen el nucli urbà de la zona costanera de La Ribera.

  Finalment, gràcies al treball nocturn els bombers han aconseguit donar per estabilitzat este foc forestal, que ha calcinat un total de 63 hectàrees.

  La columna de fum va alertar als veïns de tota la comarca, ja que el fum s'albirava a quilòmetres de distància i les cambres situades al Desert de les Palmes han pogut captar com es va estendre amb voracitat per la zona.

  És el cas de la webcam de la xarxa meteorològica d'Avamet, que gestiona l'observador Vicent Ibanyez. Una cambra situada a Benicàssim, en el pic més alt de la zona, el Bartolo, a més de 700 metres d'altura, la qual cosa oferia un balcó espectacular cap a la zona de l'incendi.

  Una webcam que mostra amb un estafe-lapse accelerat l'evolució del foc entre les dos de la vesprada i les cinc, en la qual es pot comprovar com avancen estos focs forestals.

  En el vídeo compartit per Avamet s'observa com el foc avança espentat pel vent de xaloc (sud-est) des de la rodalia de la ramaderia de Germán Vidal i la carretera CV-146 en direcció al pic Subarra per les valls de la zona.

  No obstant això, el vent en altura de nord-oest (mestral), per la qual cosa espentava el fum cap a la mar, la qual cosa el feia visible des de municipis com Castelló apareixent després del parc natural del Desert de les Palmes.

   

  Pujar