Castellano

El PP aprova a Cabanes la iniciativa en defensa del CICU amb un PSOE que opta per l'abstenció després de votar en contra en Diputació

Ana Obiol
Ana Obiol
  • “És trist la falta de criteri del PSOE. L'alcaldessa, que és diputada provincial i màxima representant del PSOE, permet que es vote una cosa i la contrària”, assenyala Obiol

El Grup Municipal del Partit Popular a Cabanes ha aconseguit aprovar en la localitat una iniciativa, defensada per la portaveu, Ana Obiol, en defensa del CICU (Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències) que el PSOE ha desmantellat a la província de Castelló. La proposta del PP, debatuda en ple la setmana passada, va tirar avant amb el suport de PP i Compromís i l'abstenció del PSOE. Un Partit Socialista que, sorprenentment, el 19 d'octubre havia votat en contra d'aquesta mateixa proposta en Diputació.

“Volem saber què pensa el PSOE. Si el que vota la seua alcaldessa en Diputació, on s'ha rebutjat aquesta iniciativa, o el que vota el seu grup a Cabanes, on s'han abstingut i s'ha aprovat la moció que hem presentat”, ha assenyalat Obiol.

La iniciativa “defensa als nostres veïns. Ens priven d'un recurs al qual a l'estiu, a través d'un decret i amb 'agosticitat, se li va marcar una data de caducitat. Al gener, aquests professionals deixaran de prestar un servei vital per a la província i la sala del *CICU tancarà definitivament després de més de 20 anys operativa”.

Aquest és el càstig que, en opinió de Obiol, “ni el meu poble ni la meua província mereix”. Per això, explica la regidora, “presentem aquesta moció que tira avant per l'abstenció d'un PSOE que liderat per una diputada provincial, Virginia Martí, canvia de vot respecte a la posició en contra decidida pels socialistes fa poc més d'un mes en Diputació”.

Des del PP de Cabanes, “continuarem reivindicant un recurs vital el servei àgil del qual i urgent ha suposat salvar milers de vides durant dècades”. No obstant això, ha lamentat la regidora, “el PSOE ha considerat ara que ja no és necessari per al nostre territori i ens priva d'una prestació que en lloc de desmantellar-se hauria de reforçar-se per a garantir la seua continuïtat”. “Confiem que malgrat la falta de suport a la iniciativa a l'ajuntament, i el vot en contra del PSOE en Diputació a la proposta, els qui ens governen facen arribar aquest acord al Consell perquè Ximo Puig atenga les nostres demandes i suspenga el tancament “perquè el que està en joc és la salut i la vida dels nostres veïns”.

Pujar