elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Víctor ompli de màgia el setè episodi de “Burjassot para taula”

    Víctor és el protagonista del setè episodi de "Burjassot para taula" (enllaç vídeo: https://youtu.be/Sk8J_sRLigg). Aquest jove monitor de natació de la piscina de Burjassot ha obert les portes de la seua cuina per mostrar una recepta molt tradicional del lloc d'on procedeix la seua família, la localitat d'Aiora. Es tracta dels gaspatxos aiorins, un plat amb molt de caràcter que, per descomptat, aconsella menjar a l'hivern. És també molt típic a zones valencianes de muntanya i a les comarques d'interior.

    Víctor, convertit en el Mag Vic, no només proporcionarà tots els trucs per a fer uns gaspatxos saborosos, sinó que parlarà de la tradició de menjar-los a l'interior valencià i de la seua passió, la màgia, que combina amb l'ensenyament de l'educació física. La recepta dels gaspatxos així com altres curiositats de terra endins es pot trobar al web d'Aviva (http://www.burjassot.org/va/aviva/), on també es pot trobar material per aprendre valencià a Burjassot a partir de diverses llengües.

    "Burjassot para taula" és un projecte culinari que descobreix els lligams amb els veïns i veïnes de Burjassot, procedents de cultures diferents. Està realitzat per l'Agència de Promoció del Valencià, AVIVA Burjassot, dirigida per la regidora Maria Viu.

    Pujar