elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ciutadans lamenta que no s'eliminen els guals de Burjassot

Ciutadans lamenta que no s'eliminen els guals de Burjassot
  • Subiela: “Proposem reduir els guals a casos excepcionals com els entorns escolars o punts concrets on es massifique el trànsit”

El portaveu de Ciutadans (Cs) Burjassot, Toni Subiela, ha lamentat que “no s'eliminen els guals del municipi”. “La moció de Cs proposava supressió dels guals en tots els carrers d'un sol carril per sentit de la circulació”, ha detallat. 

“L'aprovació per la DGT de les noves limitacions de velocitat fa que per la majoria de carrers de Burjassot no es puga circular a més de 30 km/h, per la qual cosa l'existència dels guals manca ja de sentit”, ha esgrimit el regidor. 

En la mateixa línia, Subiela ha recordat que “des del passat 11 de maig, els límits de velocitat en vies urbanes és de 20 km/h en vies que disposen de plataforma única de calçada i vorera, 30 km/h en vies d'un únic carril per sentit de circulació i 50 km/h en vies de dues o més carrils per sentit de circulació”. 

Per tant, ha defensat, “urgeix actualitzar els senyals de trànsit per a informar dels canvis als conductors i reduir la presència dels guals a tan sols casos excepcionals com puguen ser entorns escolars o punts concrets que necessiten una pacificació extra del trànsit”. 

A més, l'edil la formació taronja ha defensat que “els guals són incòmodes per al vehicle, i sobretot sense són motos, bicis o patinets, arribant fins i tot a ser perillosos; però també són molt molestos per als veïns perquè generen més soroll en la circulació”. 

Pujar