elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Burjassot és el primer municipi a aplicar la nova llei de protecció a la infància i l'adolescència enfront de la violència

Burjassot és el primer municipi a aplicar la nova llei de protecció a la infància i l'adolescència enfront de la violència
  • El municipi ha format als professionals que tenen contacte habitual amb les persones menors d'edat

L'Ajuntament de Burjassot es va posar en marxa per a aplicar la llei de protecció integral a la infància i l'adolescència enfront de la violència de gènere des que es va publicar en el Boletín Oficial del Estado (BOE) el passat 4 de juny, convertint-se així en el primer municipi d'Espanya a dur a terme aquesta llei pionera en el món.

Burjassot porta anys treballant en el projecte “Burjassot, ciutat promotora de bon tracte i participació juvenil” que pretén ser un revulsiu social i polític en la consideració de la infància i l'adolescència com a eixos centrals de les polítiques públiques i les accions comunitàries. Per això, ha format als professionals que tenen contacte habitual amb les persones menors d'edat mitjançant el curs online de “Iniciació a la promoció del bon tracte i la participació infantil i adolescent”.

“Per a nosaltres és un objectiu prioritari la protecció integral de la infància i l'adolescència i per això, venim projectant accions des de ja fa temps. Ser pioners en l'adaptació a la nova llei, però sobretot, saber, que amb la formació especialitzada a les persones que tenen contacte amb els nostres xicotets i joves protegim el seu futur és el realment important. Considerem vital la participació infantil en la vida diària, considerem vital tenir-los en compte, i saber el que opinen, la qual cosa volen, com desitgen fer realitat el seu futur, i estem molt orgullosos de poder a poc a poc fer-ho una realitat”, apunta l'Alcalde de Burjassot, Rafa García.

El Consell Independent de Protecció de la Infància (CIPI) considera que aquest tipus d'accions són les que s'han de fomentar des de les administracions públiques i en concret des dels ajuntaments en el marc de les polítiques socials, no sols per a respondre a la llei, sinó per a crear una cultura de bon tracte en tota la comunitat com a base de la convivència i la pau social.

Antonio Jiménez, president del CIPI, pensa que des de l'Ajuntament de Burjassot i la Diputació Provincial de València, estan fent tot el possible per a convertir-se en referents de la promoció del bon tracte i la participació infantil. Per a això, s'està invertint en accions formatives com aquesta i unes altres com la de conèixer els camins escolars perquè Burjassot puga comptar pròximament amb ells i facilitar la màxima autonomia possible als xiquets en el recorregut diari del domicili a l'escola, en un entorn segur, amable i de profund aprenentatge.

Pujar