elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cs Burjassot demana que es permeta jugar a la pilota als carrers per als vianants i als parcs

Cs Burjassot demana que es permeta jugar a la pilota als carrers per als vianants i als parcs
  • Subiela: “Es pot jugar amb respecte i evitant molèsties als veïns; el descans i el joc han de ser compatibles”

MÉS FOTOS
Cs Burjassot demana que es permeta jugar a la pilota als carrers per als vianants i als parcs - (foto 2)

Ciutadans (Cs) Burjassot ha presentat una moció per al seu debat en el ple del pròxim dimarts en la qual ha sol·licitat que “s'eliminen de manera immediata totes les plaques de prohibició de jugar a la pilota de places, carrers per als vianants i parcs”, ha explicat el seu portaveu, Toni Subiela. 

“Les plaques de prohibició semblen una autèntica plaga a Burjassot”, ha assegurat el regidor, qui ha destacat que “les entrades dels parcs estan plenes de gom a gom d'innombrables avisos que prohibeixen als veïns diverses activitats, des de l'accés amb mascotes fins a anar amb bici o jugar a la pilota”.
En la mateixa línia, ha denunciat, “no sols és als nostres parcs, sinó també en les places i als carrers per als vianants on es prohibeix, sobretot, jugar amb la pilota”. 

Per contra, ha argumentat, “Cs demana que se substituïsquen per altres plaques que aconsellen el joc amb respecte pels altres i evitant molèsties a la resta de ciutadans”. “És una qüestió de promoure valors positius i no simplement prohibir qualsevol joc dels xiquets i xiquetes de Burjassot”, ha defensat Subiela. 

“Des de Ciutadans entenem que la interpretació que s'està fent de l'ordenança municipal és excessivament restrictiva i està portant a situacions realment grotesques, com és que no es puga jugar a la pilota en un carrer per als vianants enfront d'un institut, però si al bingo o a altres jocs d'atzar”, ha destacat l'edil de Cs, al mateix temps que s'ha preguntat: “quin missatge estem manant als nostres joves”. 

Per a Subiela, “les nostres institucions públiques s'estan equivocant totalment en els missatges que es transmeten a la joventut”. Per això, ha demanat que “l'art. 8K de l'Ordenança Municipal Reguladora de la Convivència Ciutadana de Burjassot s'interprete de forma més tolerant en la seua aplicació, sense que això siga motiu del seu incompliment”. 

Pujar