13 d’agost de 2020 13/8/20

Un "camell" de seixanta anys d'Aspe telefona a la Policia per a denunciar que li han robat la droga

Un "camell" de seixanta anys d'Aspe telefona a la Policia per a denunciar que li han robat la droga - (foto 1)
  • El matrimoni sexagenari tenia més de 300 plantes de marihuana en el seu domicili

MÉS FOTOS
Un "camell" de seixanta anys d'Aspe telefona a la Policia per a denunciar que li han robat la droga - (foto 2)
Un "camell" de seixanta anys d'Aspe telefona a la Policia per a denunciar que li han robat la droga - (foto 3)

La Guàrdia Civil d'Aspe ha detingut a una parella sexagenària, veïna d'aquesta localitat, per ser els presumptes autors d'un suposat delicte contra la salut pública (per cultiu de substàncies estupefaents), a més d'un delicte de defraudació de fluid elèctric i un altre de blanqueig de capitals.

Sobre les 03.45 hores de la matinada del passat dia 2 d'octubre del 2019, la Guàrdia Civil d'Aspe va rebre una trucada telefònica, d'un veí d'aquesta població, qui sol·licitava auxili, pel fet que unes cinc persones havien accedit a l'interior de la seua parcel·la i, pel que sembla, li estaven robant diversos efectes d'una caseta de ferramentes. Els agents es van personar immediatament en el lloc, juntament amb una patrulla de Policia Local d'Aspe, els qui van poder comprovar que, efectivament, l'avís de robatori era cert, si bé el sostret va sorprendre els agents.

Els autors del fet, després de saltar el clos perimetral de la parcel·la i forçar una finestra d'una caseta, van accedir a l'interior d'aquesta, de la qual van sostraure unes 80 plantes de marihuana, deixant en el lloc nombrosos restes de plantes, així com unes 300 plantes més, en diferents fases de creixement. Davant aquests fets, els agents de la Guàrdia Civil d'Aspe van procedir a la detenció del llamante, habitant de l'habitatge i víctima, en principi, del robatori.

Els agents van requerir, a més, la col·laboració de personal tècnic de l'empresa subministradora d'electricitat, els qui van confirmar l'existència en la finca d'un enganxament il·legal a la xarxa de subministrament. En el transcurs de la cerca d'aquesta connexió il·lícita, es va trobar, enterrat al jardí, una bossa de mà, el qual contenia en el seu interior 7.100 euros en efectiu, en bitllets de 50 euros, reconeixent en aqueix moment l'esposa del detingut que eren de la seua propietat, no podent acreditar la seua lícita procedència, per la qual cosa ella també va ser detinguda, per un suposat delicte de blanqueig de capitals.

En el posterior registre domiciliari es va intervindre un total de 90 plantes de marihuana de grandària mitjana, 105 plantes de grandària xicoteta, 106 plantes de grandària gran, 569 grams de marihuana seca ja triturada, 412 grams de cabdells de marihuana secs, preparats per a la seua distribució i nombrós material elèctric (ventiladors, llums halògens, etc), que conformava la instal·lació per al cultiu de la substància estupefaent. Als dos detinguts, espanyols de 64 i 60 anys, se'ls imputa un delicte contra la salut pública (per cultiu de substàncies estupefaents), un delicte de defraudació de fluid elèctric i un delicte de blanqueig de capitals.

Ja han sigut posats a la disposició de l'Autoritat Judicial, qui ha decretat la seua posada en llibertat amb càrrecs, a l'espera de la celebració del judici.

Pujar