26 de setembre de 2020 26/9/20

Al voltant de 50 persones participen en el taller de musicoteràpia per a la tercera edat

Al voltant de 50 persones participen en el taller de musicoteràpia per a la tercera edat - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Al voltant de 50 persones participen en el taller de musicoteràpia per a la tercera edat - (foto 2)

  La Llar dels Jubilats d'Almussafes va acollir ahir dimecres 28 d'octubre a la vesprada una sessió de musicoteràpia a càrrec de l'especialista María del Mar Berenguer. En ella, els 50 assistents van conèixer alguns dels exercicis que es poden desenvolupar amb aquesta tècnica per a millorar la seua vida a nivell emocional i físic. El taller, organitzat per la Regidoria de la Tercera Edat en col·laboració amb la Diputació de València, fou eminentment pràctic, la qual cosa va facilitar el gaudi dels participants.

  La Regidoria de la Tercera Edat de l'Ajuntament d'Almussafes va celebrar ahir dimecres 28 de setembre en la Llar del Jubilat un taller de musicoteràpia en el qual van participar al voltant de mig centenar de veïns de la localitat, entre els quals es trobava la regidora responsable de les polítiques de majors del consistori municipal, Paqui Oliver.

  La iniciativa, que forma part del Programa de Majors de la Diputació de València, tenia com a objectiu mostrar els múltiples beneficis que aquesta disciplina pot aportar a totes les persones, especialment als majors, que eren els principals destinataris del taller. Entre ells, es troba la millora en aspectes com la vocalització, la memòria, la sociabilitat, la mobilitat i la relaxació. Per a l'edil, “és important seguir apostant per aquest tipus de continguts que combinen diversió i salut, perquè estem convençuts de la seua utilitat”. “De fet, els participants en el taller ja m’han traslladat la seua satisfacció i la proposta de celebrar noves edicions del mateix”, afirma Paqui Oliver.

  La psicopedagoga María del Mar Berenguer, màster en Musicoteràpia i Risoteràpia per la Universitat Catòlica de València, va desenvolupar durant aproximadament dues hores una sessió eminentment pràctica en la qual els assistents van viure en persona com és un taller d'aquesta disciplina a través de diferents dinàmiques. D'aquesta forma, va plantejar una activitat de presentació dels participants, un exercici de vocalització, diversos jocs amb instruments i un original joc per a socialitzar-se i perdre la vergonya.

  “En menys de dues hores és impossible mostrar totes les variants i tècniques de la musicotàrapia però almenys hem pogut treballar alguns exercicis que poden ajudar-los en la seua vida diària a nivell físic i emocional, i ho hem combinat amb risoteràpia per a fer-ho més amè i divertit”, explica l'especialista.

  La musicoteràpia, encara que una gran desconeguda per a molts, a poc a poc va obrint-se pas en la societat, “sobretot perquè la música és un element que està a l'abast de qualsevol i és fàcil disposar d'ella i aprofitar el que ens ofereix per a transformar-la en salut, però ha de tractar-se amb un terapeuta per a poder obtenir millores”, explica Berenguer, qui considera que aquestes tècniques són molt beneficioses sobretot en edats primerenques, “perquè amb elles estem contribuint al desenvolupament cognitiu i neuronal dels més xicotets, cosa que els servirà per a la resta de la seua vida”.

  Pujar