28 de febrer de 2020 28/2/20

La Reina de les Festes d'Almussafes es triarà per sorteig

La Reina de les Festes d'Almussafes es triarà per sorteig - (foto 1)

  A tan sols dos dies per a la celebració de la cerimònia pública d'elecció de la Reina de les Festes d'Almussafes d'enguany 2018, la Regidoria de Festes ja compta amb cinc jóvens aspirants al títol. Un any més, la sala d'actes del Centre Cultural serà l'escenari triat per a l'acollir este primer acte públic que obertura les Festes de Juliol. La cerimònia ficial d'elecció i presentació de la jove que assumirà el màxim protagonisme de les Festes, així com de les dames que integraran la seua Cort d'Honor donarà començament divendres que ve 4 de maig, a les 22 hores. Este 2018 són cinc les candidates a alçar-se amb el somiat títol de reina: Naira Bauxauli, Mar Benavent, Elena Grau, Selena Marí i Mª Pilar Revert. Tan sols una d'elles serà la triada per sorteig per a representar al poble d'Almussafes en un regnat que s'estendrà durant dotze mesos.

  L'elecció de la Reina de les Festes és un dels esdeveniments que major expectació genera en la població d'Almussafes. La sala d'actes del Centre Cultural acollirà, durant la vetlada de divendres que ve, este esdeveniment que s'inaugurarà amb el discurs institucional en què la regidora de Cultura, Teresa Iborra, informarà del calendari d'actes programats per al pròxim mes de juliol, a més d'introduir les principals novetats d'enguany.

  Diversos centenars de veïns i veïnes es donaran cita en el pati de butaques per a disfrutar en primera persona d'una nit especial, protagonitzada per cinc il·lusionades jóvens que aspiren a convertir-se, durant dotze mesos, en les representants de les activitats festives més importants del municipi.

  Després del parlament de l'edil, arribarà el moment de presentar públicament les candidates, que han sigut proposades per diferents associacions i clubs locals. Naira Baixauli Garcerán (en representació de la Falla La Torre), Mar Benavent Grau (dama de l'Almussafes Club de Futbol), Elena Grau Luz (presentada pel Club Esportiu Gimnàstica Almussafes), Selena Marí Zanón (en representació del Club de Bàsquet) i Mª Pilar Revert Soriano (dama de la Falla Primitiva) desfilaran fins al guarnit escenari del teatre. Totes elles depositaran una papereta amb el seu nom en una urna i estaran acompanyades per la Reina ixent, la jove María Gil Soldevilla, i l'alcalde d'Almussafes, Toni González. Ambdós seran els encarregats d'entregar-los un detall commemoratiu i un ram de flors davall l'atenta mirada dels seus familiars i amics.

  La cerimònia pública continuarà amb l'extracció, per part de la Reina de les Festes de 2017, del nom de l'afortunada que es convertirà en la Regina de 2018. Sens dubte, és este el moment més esperat per familiars i amics de les candidates, en el que generalment les emocions embarguen tots els assistents a l'acte.

  Posteriorment, l'alcalde procedirà al tancament de l'acte amb unes emotives paraules i se servirà un refrigeri en honor a la Reina i els seus quatre acompanyants en el vestíbul de l'edifici. Mentrestant, un vibrant castell de focs artificials il·luminarà el cel d'Almussafes per a celebrar i anunciar la tan esperada notícia.

   

  Pujar