elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
ACOMIADAMENTS FORD

Ford anuncia l'acomiadament de 1.100 treballadors a la fàbrica d'Almussafes

Ford anuncia l'acomiadament de 1.100 treballadors a la fàbrica d'Almussafes
  • Fa un mes, la companyia anunciava 3.800 acomiadaments fins a 2025 i es preveia que no afectarien la planta valenciana

1.100 acomiadaments en Ford Almussafes. Aquesta és la notícia amb la qual s'han despertat els treballadors de la planta valenciana després que la multinacional de l'automòbil haja informat aquest divendres als sindicats que l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERE) previst per a la fàbrica d'Almussafes afectarà més d'un miler de treballadors.

Si bé, a mitjan febrer, Ford anunciava que anava a executar fins a 2025 l'acomiadament de 3.800 treballadors, afectant la majoria d'ells a les instal·lacions d'Alemanya i el Regne Unit, en un primer moment la planta d'Almussafes semblava quedar-se fora d'aquella situació negativa per als seus treballadors.

De fet, des d'UGT Ford en la seua pàgina de Facebook, publicat el passat 16 de febrer, indicaven que “UGT-Ford tenim un Acord signat que ens assegura llocs de treball de qualitat, una vegada més en solitari, però sobretot la Tranquil·litat per a poder viure en aquest món convuls i canviant, en el qual moltes factories no tenen clar el seu futur i fins i tot unes altres estan abocades al tancament”.

No obstant això, aquest divendres de març, la direcció ha anunciat un ERE per a prop de 1.100 treballadors.

Aitana Mas: “Respectarem els consensos”

La vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, després de conéixer la notícia anunciada des de la direcció de Ford, ha assegurat que “respectem aquells acords que prenen sindicats i patronal i s'ajusten a la reestructuració del sector i als nous models de cotxes elèctrics que arribaran”.

Per a la portaveu del govern valencià “respectarem els consensos”.

No obstant això ha mostrat la preocupació del Consell. “Mai és una qüestió agradable per a ningú, ni tan sols dins de l'empresa”.

Quins models deixarà de fabricar Ford?

La multinacional deixarà de fabricar els models S-Max i Galaxy per a accelerar en la seua estratègia cap a l'electrificació total dels seus vehicles de passatgers en 2030.

La factoria d'Almussafes es quedarà amb la producció sol del Kuga fins a la fabricació dels nous elèctrics.

De fet, la planta de Ford a Almussafes va ser triada per a produir la nova plataforma de vehicles elèctrics GE2 a partir de 2025, una decisió que va assegurar la càrrega de treballa per als anys esdevenidors.

Pujar