23 de gener de 2021 23/1/21

Almussafes rep la unitat mòbil de prevenció del càncer de pell

Almussafes rep la unitat mòbil de prevenció del càncer de pell - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Almussafes rep la unitat mòbil de prevenció del càncer de pell - (foto 2)

  La unitat mòbil de prevenció del càncer de pell s'ha instal·lat, durant el matí de hui dimarts, 12 de març, junt amb l'edifici consistorial, gràcies a la gestió desenrotllada per la Junta Local Lluita contra el Càncer. Este servici, a què la ciutadania ja va poder accedir de forma gratuïta en tres jornades durant l'any 2016 i dos més a principis i finals de l'any 2018, torna a la localitat per sexta vegada, davant de l'alta demanda existent. Des de les 10 i fins a les 14 hores han passat pel punt d'informació i anàlisi més de 60 persones, les quals han rebut consells de la doctora de l'IVO María Vicente Benavente. Més de 300 veïns i veïnes s'han sotmés a estes revisions durant els últims anys, gràcies a esta iniciativa que acosta la sanitat al públic.

  El servici de l'Associació Espanyola Lluita contra el Càncer que realitza proves per a previndre el càncer de pell s'ha desplaçat hui fins a Almussafes. La Junta Local Lluita contra el Càncer ha sol·licitat, per sexta vegada en els últims tres anys, la presència de la unitat mòbil que du a terme estes anàlisis preventives, donada la gran acollida registrada en les edicions anteriors.

  El punt d'informació ha romàs obert a tota la ciutadania en l'esplanada de la Casa Consistorial durant quatre hores, període en què el personal metge ha atés de manera personalitzada a prop de 50 persones en la realització de la prova gratuïta.

  La doctora María Vicente Benavente, professional de l'Institut Valencià d'Oncologia, ha desenrotllat una sèrie de proves per a detectar melanomes i altres tipus de tumors i per a aconsellar a la ciutadania sobre els hàbits de vida saludable per a evitar l'aparició d'esta malaltia.

  La presidenta d'AECC Almussafes, Adela Lladosa, es mostra satisfeta de l'excel·lent resposta a la iniciativa que, sens dubte, beneficia des del punt de vista de la prevenció i també per a aportar una major consciència ciutadana en la lluita contra esta malaltia.

  Pujar