elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almussafes mantindrà les restriccions anticovid fins que no es reduïsquen els contagis

Almussafes demana extremar la precaució
Almussafes demana extremar la precaució
  • L'Ajuntament demana extremar les precaucions després de registrar 804 casos per cada 100.000 habitants

  • L'alcalde, Toni González, ha donat positiu, però continua des de casa amb la seua labor al capdavant de l'executiu municipal

MÉS FOTOS
Almussafes mantindrà les restriccions anticovid fins que no es reduïsquen els contagis - (foto 2)

Les mesures extraordinàries aprovades per l'Ajuntament d'Almussafes el passat 30 de desembre per a controlar l'expansió del virus seguiran en vigor fins que millore la situació. El consistori, que ha suspès totes les activitats culturals i d'oci i ha tancat les instal·lacions municipals, recomana reduir al mínim qualsevol activitat que no siga essencial, així com limitar la interacció social que no siga imprescindible.

La situació epidemiològica continua sent complicada a Almussafes. Segons les dades proporcionades aquest dimecres 6 de gener per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, els casos actius en la població ascendeixen a 69, la qual cosa situa la incidència acumulada en 804 per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies. Es tracta d'una xifra similar a la registrada el passat 30 de desembre, quan oficialment hi havia 890 casos per cada 100.000 habitants. Aquest augment va fer que l'Ajuntament aprovara aqueix mateix dia una sèrie de mesures que continuaran en vigor fins que es done per controlada la situació.

Entre elles, destaca el tancament dels parcs, jardins, espais recreatius públics, instal·lacions esportives i culturals municipals i la suspensió de totes les activitats culturals i d'oci programades per al nadal. Així mateix, tal com arreplega el bàndol, no es poden realitzar activitats associatives en espais privats i el consistori ha intensificat des d'aqueixa jornada els controls policials en els establiments de restauració i locals d'oci per a assegurar el compliment de les mesures sanitàries establides per la Generalitat Valenciana. Finalment, tampoc es va dur a terme aquest passat dimarts el mercat ambulant. “No són decisions senzilles, però estem obligats a prendre-les per responsabilitat, ja que la protecció de la salut de la població és el més important, sobretot tenint en compte que s'espera un augment de casos els pròxims dies a conseqüència de les celebracions de Nadal”, destaca l'alcalde, Toni González.

L'alcalde, positiu en Covid-19

Ahir, dijous 7 de gener, l'alcalde va donar positiu en Covid-19, motiu pel qual es troba aïllat en una habitació del seu domicili amb símptomes lleus. El primer edil contínua desenvolupant el seu treball telemàticament fins que puga reincorporar-se de manera presencial.

Segons ha relatat en les seues xarxes socials, va començar a sentir-se mal el dimarts 5 a la vesprada i aqueixa mateixa nit va tenir febre alta. Després de sotmetre's ahir a la corresponent prova PCR, es va confirmar que estava contagiat. Assegura que en aquests moments es troba “bé, amb febre moderada i sense cap altre símptoma associat a la Covid-19”. Per aquest motiu, no ha delegat l'alcaldia i continua treballant des de casa, on roman aïllat en una habitació, en la qual passarà la preceptiva quarantena.

El primer edil, que està “seguint de manera estricta els protocols marcats pels professionals sanitaris” i espera estar “al més prompte possible” presencialment en el seu lloc de treball, demana a la ciutadania que “extreme les precaucions i limite al màxim els contactes socials”. “Ara el més important és doblegar la corba, una missió en la qual tota la societat té un paper protagonista. Només així aconseguirem tornar a poc a poc a aqueixa normalitat tan anhelada des que al març de l'any passat es va decretar el primer estat d'alarma”, afirma.

Pujar