elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almussafes oferix a la ciutadania un servici meteorològic personalitzat per al 2018

Almussafes oferix a la ciutadania un servici meteorològic personalitzat per al 2018
  • L'Ajuntament renova el contracte anual amb l'empresa especialitzada Inforatge SC

  • L'estació meteorològica municipal alimenta amb dades a temps real la web climàtica, a la que s'accedix a través del portal municipal

El Consistori d'Almussafes aposta, un any més, per la renovació del seu servici meteorològic personalitzat. Diàriament i fins al pròxim 31 de desembre de 2018, la ciutadania podrà accedir a http://inforatge.com/meteo-almussafes, que és l'adreça electrònica de la web que permet consultar a temps real les dades climàtiques d'Almussafes. Este portal, que analitza de manera exhaustiva variables meteorològiques com la temperatura, la humitat o les precipitacions, té també un accés directe a través de la pàgina municipal www.almussafes.es (secció Actualitat - Meteorologia). L'estació meteorològica, instal·lada en la terrassa del Centre Cultural des d'abril de 2009, facilita les dades d'esta web, a més de possibilitar que, després d'un episodi meteorològic sever, els afectats puguen sol·licitar, via Ajuntament, informes per a reclamar danys a les seues companyies asseguradores.

Enguany 2018, l'Ajuntament d'Almussafes destina prop de 4.000 euros al manteniment del seu servici meteorològic personalitzat, una ferramenta a l'abast de la ciutadania que s'oferix des de la pròpia web municipal a través de l'enllaç http://inforatge.com/meteo-almussafes.

Amb este servici, els veïns poden consultar la previsió diària i futura de la població, les dades climàtiques a temps real a través de l'estació meteorològica emplaçada en la terrassa del Centre Cultural (temperatura, direcció i velocitat del vent, humitat, pluja, pressió, etc.), a més d'accedir a la visualització de les imatges oferides cada 10 segons per la webcam municipal, este últim dispositiu situat en la terrassa del Centre d'Informació Juvenil. Este portal, amb un format modern, actualitzat a les noves tecnologies i adaptable a qualsevol dispositiu pel seu disseny "responsive", també inclou un apartat amb les dades històriques arreplegats per l'estació, a més d'un blog amb divulgació de temes meteorològics i mediambientals.

El fet de que l'estació meteorològica facilite el registre detallat de tots els incidents meteorològics propis, brinda un altre servici de gran interés per als veïns i veïnes d'Almussafes. Concretament, qualsevol ciutadà vaig poder sol·licitar, a través del propi ajuntament, informes per a reclamar qualsevol dany a les asseguradores després de detectar-se en la població inclemències del temps severes. Durant els últims anys, des de l'empresa s'han cursat diferents documents, en este sentit, la majoria d'ells després de registrar-se fortes ratxes de vent, pluja intensos i danys per descàrregues elèctriques.

El servici de missatges via Whatsapp i les alertes SMS són altres dos avantatges afegits a esta iniciativa, ja que les autoritats i responsables municipals reben missatges directes als seus mòbils amb informació avançada i precisa de qualsevol valor climatològic que puga comportar risc donada la seua intensitat. Esta advertència prèvia els permet previndre i alertar a la ciutadania amb el suficient marge de temps, a més de prendre les corresponents mesures de seguretat. En el mateix sentit, conéixer amb antelació la previsió meteorològica del municipi assegura l'èxit dels esdeveniments programats a l'aire lliure, tant les celebracions de caràcter oficial com aquells actes organitzats des de les pròpies entitats locals, al celebrar-se amb la màxima garantia.

Pujar