30 de novembre de 2020 30/11/20

Almussafes acollirà al setembre la final del XII Trofeu de Frontó President de la Diputació

Almussafes acollirà al setembre la final del XII Trofeu de Frontó President de la Diputació - (foto 1)

  El pròxim diumenge 17 de setembre, el frontó municipal d'Almussafes serà la seu de la final del XII Trofeu de Frontó - President de la Diputació de València, que un any més organitza la Federació de Pilota Valenciana. Es tracta d'un campionat esportiu de primera magnitud que aterra en la localitat "fruit del nostre compromís amb el foment i promoció dels esports més arrelats a la cultura valenciana", assenyala el regidor d'Esports de l'Ajuntament d'Almussafes, Pau Bosch. El passat dimarts 25 de juliol, l'alcalde del municipi i el president de la federació van signar el conveni de col·laboració que oficialitza l'elecció d'Almussafes com a seu d'aquesta competició.

  L'Ajuntament d'Almussafes segueix bolcat en la promoció de l'esport i especialment implicat en les iniciatives relacionades amb les disciplines més arrelades a la cultura valenciana. A més de fomentar la pràctica de la 'pilota' a través de les ajudes concedides al Club de Pilota Valenciana de la localitat, la Regidoria d'Esports del consistori municipal participa activament amb freqüència en l'organització d'esdeveniments que transcendeixen el terme municipal d'Almussafes.

  El passat dimarts 25 de juliol, l'alcalde d'Almussafes, Toni González, i el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán Martínez, van signar un conveni de col·laboració mitjançant el qual la població accepta constituir-se en seu de la final del "XII Trofeu de Frontó – President de la Diputació de València 2017", que es disputarà el pròxim diumenge 17 de setembre en el frontó del Poliesportiu d'Almussafes.

  "És la nostra responsabilitat promoure aquest tipus d'iniciatives que poden donar una visibilitat molt important a la 'pilota' valenciana, per això sempre que es planteja la possibilitat d'acollir aquest tipus de trobades esportives diem sí", destaca el regidor d'Esports de l'Ajuntament d'Almussafes, Pau Bosch.

  Segons l'estipulat en el document signat, el consistori es converteix d'aquesta forma en col·laborador d'un esdeveniment que reunirà a les principals figures de la 'pilota valenciana', i es compromet a cedir les instal·lacions en bones condicions, a abonar la quantitat de 1.200 euros en concepte de col·laboració, atès que automàticament també es converteix en patrocinador de l'esdeveniment, a proveir d'aigua i begudes isotòniques als participants i a vetlar per la seguretat en l'espai esportiu.

  El campionat començarà el dissabte 12 d'agost en la localitat de Museros amb els pilotaris Moltó i Adrián II enfront de la parella formada per De la Vega i Adrián III. Durant un mes, els enfrontaments se succeiran en diversos municipis fins a la "gran final" en el frontó municipal d'Almussafes. El torneig es va presentar el passat dimecres 26 de juliol en un acte al que van assistir la diputada d'Esports, Isabel García, el vicepresident de l'àrea de frontó, Daniel Novejarque, el responsable de Val Net, Alfredo Hernando, i el propi Pau Bosch, així com els pilotaris el Genovés II i Puchol II.

  No és la primera vegada que la localitat d'Almussafes es converteix en amfitriona d'una competició d'aquestes característiques. El passat mes de desembre, el frontó municipal va acollir la final del XXX Trofeu President de la Generalitat Valenciana de Frontó Individual 2016, cita que ja va acollir la població l'any 2012. Amb aquest nou conveni de col·laboració, "la Regidoria d'Esports reafirma de nou el seu compromís amb la 'pilota' i amb els valors que transmet aquesta disciplina que forma part del patrimoni cultural valencià", conclou Bosch.

   

  Pujar