elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els Cursos d’Estiu Rafael Altamira de la UA continuaran al setembre amb dues propostes de medicina i dret

Els Cursos d’Estiu Rafael Altamira de la UA continuaran al setembre amb dues propostes de medicina i dret
  • Qüestions Actuals de la Prova Penal s’imparteix amb l’ICALI i Interpretació Sanitària, juntament amb els hospitals Vithas

MÉS FOTOS
Els Cursos d’Estiu Rafael Altamira de la UA continuaran al setembre amb dues propostes de medicina i dret - (foto 2)

 

Els Cursos d’Estiu Rafael Altamira paren per vacances i reprendran el seu programa el mes de setembre amb dues propostes formatives de l’àmbit del dret i la medicina, que tancaran el programa d’aquest any: Interpretació Medicosanitària: «Claus per a una comunicació eficaç i eficient entre professionals sanitaris i pacients al·lòfons» ( de l’11 al 13 de setembre) i Qüestions Actuals de la Prova Penal (del 20 al 22 de setembre).

La primera proposta la imparteixen en el campus de Sant Vicent del Raspeig de manera conjunta la UA i els hospitals Vithas a Alacant, centrada en l’eliminació de les barreres lingüístiques entre metge i pacient internacional. El curs, dirigit pel professor del Departament de Traducció i Interpretació de la UA Juan Miguel Ortega, està destinat a intèrprets, gestors i personal sanitari. El seu objectiu, tal com detallen els organitzadors, és dotar les persones participants d’un marc de referència que afavorisca una comunicació eficient entre professionals sanitaris i pacients al·lòfons (que parlen una llengua diferent). Ortega explica que «en un àmbit com el de la salut, una bona comunicació entre el personal sanitari i els pacients és crucial per a assegurar aspectes tan rellevants com el diagnòstic o l’adherència al tractament proposat, així com per a oferir a pacients i acompanyants la millor experiència possible. En el cas de pacients al·lòfons, aquesta comunicació presenta la dificultat afegida de la barrera idiomàtica, davant la qual cal desplegar diferents solucions, com ara el recurs a intèrprets formats degudament per a treballar en aquest entorn». Ekaterina Breslavtseva, responsable de relacions internacionals als hospitals Vithas Alacant i Vithas Medimar, juntament amb altres professionals, duran a terme una taula redona en què es parlarà de les oportunitats i dels reptes de l’assistència sanitària multilingüe a la Comunitat Valenciana i de perfils com mediadors, intèrprets i assessors de salut, entre d’altres (més informació, programa i inscripcions).

La segona proposta amb la qual enguany es posarà punt final a la programació dels Cursos Rafael Altamira estarà centrada en les qüestions actuals de la prova penal. Aquest curs s’imparteix de manera conjunta amb l’Il·lustre Col·legi Provincial de l’Advocacia d’Alacant (ICALI), dirigit pel professor José María Asencio Mellado, del Departament de Dret Mercantil i Dret Processal de la UA, i per Miguel Ángel Martínez, de l’ICALI. Durant tres jornades s’oferirà una posada al dia en les principals novetats legals i jurisprudencials relatives a la prova penal de la mà de reconeguts professionals. Al llarg de tres sessions es posarà el focus en temes centrals com la pràctica i valoració de proves personals, els problemes probatoris propis dels delictes sexuals o els vinculats a la delinqüència econòmica, passant per una anàlisi de la jurisprudència recent del Tribunal Suprem relativa a la casuística més rellevant en matèria d’admissió, pràctica i valoració de la prova penal.

Intervindran en les sessions, entre altres professionals, Vicente Magro, magistrat del Tribunal Suprem; Juan Carlos Cerón, president de l’Audiència Provincial d’Alacant; María Isabel Moltó, presidenta de l’agrupació de dones advocades de l’ICALI, i Martín López Nieto, fiscal delegat de Delictes Econòmics de la Fiscalia Provincial d’Alacant

Pujar