elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La V Mostra d’Innovació Social de la UA premia tres projectes que milloren la vida als barris

La V Mostra d’Innovació Social de la UA premia tres projectes que milloren la vida als barris
  • Les propostes finançades persegueixen acompanyar la soledat no desitjada, cartografiar la desigualtat i crear un jardí per a conservar pol·linitzadors

 

Acompanyar la soledat no desitjada entre les persones grans del barri de Tómbola, cartografiar la desigualtat a la ciutat i crear un jardí per a conservar pol·linitzadors són els objectius de les tres propostes destacades en la V Mostra d’Innovació Social de la UA. La jornada vol visibilitzar projectes innovadors en matèria social, econòmica i ambiental finançats pel Social-Lab de la UA. La inauguració de l’esdeveniment, que s’ha celebrat al Museu de la Universitat d’Alacant (MUA), ha sigut a càrrec de la vicerectora d’Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social de la UA, Eva Espinar.

«Caracterización de polinizadores en la ciudad de Alicante y diseño de jardín insect-friendly» és el títol de la proposta de Santos Rojo, que planteja dissenyar un jardí participatiu per a conèixer i conservar els pol·linitzadors a la ciutat d’Alacant. En el cas del projecte anomenat «Laboratorio Social para Construir Comunidad: conversatorios y trabajos cooperativos», impulsat per Samuel Ortiz, es proposa cartografiar les diferents problemàtiques socials de la ciutat per a vincular-les al territori respondre a les seues necessitats. Per part seua, el treball «TomboLab: tejiendo redes contra la soledad no deseada», realitzat per Bryan Gras, se centra a donar resposta als problemes de soledat de les persones grans al barri de Tómbola a través de la participació ciutadana.

El director del màster Universitari d’Innovació Social i Dinàmiques de Canvi de la UA, Liberto Carratalá, explica que «totes les propostes es poden extrapolar a altres ciutats i barris». L’organització de l’esdeveniment ha sigut a càrrec de l’alumnat del màster, i la jornada s’ha centrat a posar en valor el treball que realitzen els laboratoris d’innovació per a oferir respostes als aspectes que la societat detecta que pot millorar. Entre les novetats d’enguany destaca la realització d’un podcast amb persones expertes en innovació, que s’ha pogut seguir en directe.

En el marc de la jornada, el conferenciant Zineb Rimi ha presentat el projecte Social Basket, una iniciativa que fomenta la integració i la inclusió social a través del bàsquet. A més, durant l’esdeveniment s’ha presentat l’Associació d’Innovació Social d’Alacant (AISA), formada per estudiants del màster universitari en Innovació Social i Dinàmiques de Canvi. Així mateix, hi han acudit una vintena d’estudiants de l’Institut Gran Via d’Alacant.

A la mostra han assistit, també, la vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica, María Jesús Pastor; la vicerectora d’Estudiants i Ocupabilitat, Rosario Ferrer; el director del Secretariat de Transferència de Coneixement, José Luis Todolí; la vicedegana de Relacions Institucionals, Igualtat i Mobilitat, Malena Fabregat, i el gerent del Parc Científic de la UA, Esteban Pelayo. A més, hi han participat la coordinadora de l’àrea de cures de la càtedra MediaLab de la Universitat d’Oviedo, María González, i coordinadora del CILAB de l’Ajuntament d’Alacant, Marga Herrero. La cloenda ha sigut a càrrec del degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, Raúl Ruiz.

MÉS FOTOS
La V Mostra d’Innovació Social de la UA premia tres projectes que milloren la vida als barris - (foto 2)
La V Mostra d’Innovació Social de la UA premia tres projectes que milloren la vida als barris - (foto 3)
Pujar