elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat d’Alacant i l’Institut de Cultura Juan Gil Albert inauguren una nova edició de les seues Trobades d’Art Contemporani

  La Universitat d’Alacant i la Diputació Provincial d’Alacant, a través de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, organitzen una nova edició de les seues consolidades Trobades d’Art Contemporani EAC, que enguany arriben a la vint-i-quatrena edició. EAC2024 s’inaugura dilluns, 20 de maig, a les 19 hores, a la sala Cub del Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) i es podrà visitar fins al 14 de juliol. En el decurs de l’acte inaugural de l’exposició, el jurat anunciarà la concessió dels tres premis del concurs, amb una dotació total de 14.000 euros (8.500 € Primer Premi Eusebi Sempere; 3.000 € Segon Premi; 2.500 € Tercer Premi).

  L’exposició està integrada per vint-i-tres projectes artístics que han sigut seleccionats pel jurat d’entre les més de noranta propostes, nacionals i internacionals, presentades al certamen en aquesta edició. El jurat detalla que les obres que componen la mostra destaquen per la gran diversitat disciplinària i conceptual. Instal·lacions escultòriques, fotogràfiques i audiovisuals, peces videogràfiques, art tèxtil, dibuix, pintura, ceràmica, obres digitals i, fins i tot, basades en intel·ligència artificial, s’entrellacen per a oferir una àmplia panoràmica de la creació més contemporània.

  Amb les seues creacions, el grup d’artistes presents en EAC2024 aborda preocupacions socials, vitals, polítiques i mediambientals compartides per la societat actual. Però, a més, la reflexió metaartística hi és molt present a través de colors, textures, composicions, materials i tècniques, «tot mesclat en una coctelera en la qual els artistes ens ofereixen la seua anàlisi i visió personal sobre les possibilitats i límits del llenguatge artístic», expliquen els organitzadors. L’exposició convida a endinsar-nos en universos creatius on podem prendre consciència, evocar records, experimentar emocions o deixar-nos emportar pels estímuls de la creació.

  Autors seleccionats: Miguel Bañuls; María Bravo; Juan Antonio Cerezuela; Arturo Comas; Delgadodavid; Ana Dévora; Dimasla (Diana Lozano+Álvaro Jaén); Ana Esteve Reig; Rubén Fernández Rojo; Ignacio García Sánchez; Ferran Gisbert; Marina González Guerreiro; Iamlab; Abel Jaramillo; Adrián Jorques; Mónica Jover; Javier Map; Claudia Martínez, Pablo Sandoval; Macu Seguí; Elisa Terroba; Paco Valverde; Verónica Vicente.

  Jurat

  President: Juan de Dios Navarro Caballero, vicepresident de l’IAC Juan Gil-Albert. Vocals: Aurelio Ayela Escolano, artista plàstic, dissenyador i il·lustrador; Rosa María Castell González, conservadora de les Col·leccions del Museu d’Art Contemporani d’Alacant; Remedios Navarro Mondéjar, llicenciada en Història de l’Art, tècnica del Museu de la Universitat d’Alacant; Begoña Martínez Deltell, gestora cultural i galerista d’art contemporani, membre del Consell Valencià de Cultura i de l’equip cultural de l’IAC Juan Gil-Albert; Estefanía Soler Selma, historiadora d’art i conservadora de patrimoni, directora del Departament d’Art de l’IAC Juan Gil-Albert. Secretària: Amparo Koninckx Frasquet, secretària de l’organisme

  Pujar