24 d’octubre de 2020 24/10/20

Aldaia lluix palmito en FITUR

Aldaia lluix palmito en FITUR - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Aldaia lluix palmito en FITUR - (foto 2)
  Aldaia lluix palmito en FITUR - (foto 3)
  Aldaia lluix palmito en FITUR - (foto 4)
  Aldaia lluix palmito en FITUR - (foto 5)
  Aldaia lluix palmito en FITUR - (foto 6)

  Aldaia viatja a la Fira Internacional de Turisme per primera vegada per a situar-se davant el món com a destinació d'interés, junt a tot el patrimoni material i immaterial que alberga. I entre les seues potencialitats cal destacar una indústria artística com és l'artesania més tradicional d'elaboració de margallons.

  Representants del Gremi de Mestres Palmiters s'ha traslladat fins al recinte firal (IFEMA), al costat de l'alcalde d'Aldaia Guillermo Luján, i la regidora de Cultura Empar Folgado els qui han volgut oferir el seu suport institucional en un dia tan important per al sector.

  Allí s'han realitzat demostracions, intervencions amb els mitjans arribats de tot el món i repartiment de ventalls en el gran aparador que suposa FITUR una de les fires més importants del planeta.

  Al costat de les més destacades poblacions de la província de València, i concretament de la comarca de l'Horta, Aldaia ha realitzat dues exhibicions de la minuciosa elaboració que suposa un tradicional ventall aldaier. Teladores, pintors, muntadors, caladores… són protagonistes en aquesta finestra al món.

  La curiositat per esta tradicional elaboració ha atret fins a l'estand d'Aldaia a personalitats com el ministre José Luis Ábalos, el president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta, Mónica Oltra, el president de la Diputació de València Toni Gaspar, la vicealcaldessa de la capital del Túria Sandra Gómez o l'astronauta Pedro Duque. A més, al llarg de la jornada molts han sigut els representants d'altres països que s'han interessat per l'art realitzat a Aldaia.

  El palmito d'Aldaia en el món

  El gremi de Mestros Palmiters ha treballat molt en aquest viatge, convidats pel Ayuntmaiento, amb l'objectiu d'expandir més encara la gran riquesa artística, cultural i patrimonial que suposa l'elaboració d'una joia com és cada margalló d'origen aldaiero.

  Una eina que consolida la seua funcionalitat i valor, més si cap, amb accions com la presència en este centre del turisme internacional.

  Pujar