elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat de Tardor d’Alaquàs analitza a Alaquàs la situació de les infraestructures i la mobilitat a la comarca de l’Horta Sud

La Universitat de Tardor d’Alaquàs analitza a Alaquàs la situació de les infraestructures i la mobilitat a la comarca de l’Horta Sud

    El Castell d’Alaquàs va acollir ahir dijous 15 d’octubre la tercera edició de la Universitat Estacional de Tardor en la que professionals de l’àmbit de les infraestructures i la mobilitat es van donar cita al monument per a debatre des d’una perspectiva històrica i una visió de futur.

    La inauguració de les jornades van córrer a càrrec de l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura i del Vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, Jorge Hermosilla. Va assistir també el coordinador de la Universitat Estacional, Luis Arciniega García així com José Luis Cuenca, en representació de Caixa Popular.

    L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, va agrair la participació de totes i tots i va destacar l’esforç de les institucions organitzadores en la posada en marxa d’aquestes jornades a través de les quals s’apropa el coneixement de la Universitat a les ciutats i al territori”. El primer edil va destacar la temàtica de les jornades com “de vital importància per a Alaquàs i per a les poblacions veïnes com Aldaia i Xirivella donades les mancances que patim”. Toni Saura es va mostrar contundent en la seua declaració i va recordar que es tracta d’una reivindicació històrica i que al nostre municipi “no podem parlar de mobilitat sostenible perquè no tenim metro, comptem amb una línia de tren no electrificada, no desdoblada, una líniea d'autobusos penden de licitació i no disposem de carril bici que ens permeta arribar a la ciutat de València”.

    Per la seua banda, el Vicerector va recordar que “la Universitat de València és una institució pública compromesa amb el seu entorn territorial. Intentem recollir aquest esperit apropant-nos al territori i per això tenim el deute d’aproximar-nos a la societat amb l’objectiu d’afavorir la cultura per tal que la societat aprenga i siga crítica”.

    El coordinador de la Universitat Estacional va destacar que aquesta jornada “és un repte acadèmic perquè és un lloc on no sols s’ensenya sinó que s’aprén i comparteix i que es vol projectar a la societat. L’objectiu és mostrar com l’horta i la ciutat de València han  mantés una relació estreta i rellevant en aquest tema. Va agrair a totes les institucions la seua voluntat per organitzar aquestes jornades.

    Les jornades es van iniciar amb la conferència “Les infraestructures i la mobilitat històrica a l’Horta Sud” a càrrec de Luis Arciniega García, del departament d’Història de l’Art de la Universitat de València. A continuació va tindre lloc la conferència “Les infraestructures i la mobilitat d’època contemporània a l’Horta Sud” a càrrec de Manuel Carreres, Càtedra Demetrio Ribes de la Universitat de València.

    La jornada va continuar amb “Manques i necessitat de la planificació d’infraestructures i ordenació territorial en àrees metropolitanes: el cas de l’Horta Sud” a càrrec d’Andrés Boix Palop, del departament de Dret Administratiu i Processal de la Universitat de València i a continuació amb la conferència patrocinada per l’Agència Valenciana Antifrau impartida per professorat de la Universitat de València.

    La jornada es va tancar amb una taula rodona i posterior debat en el qual van participar les persones conferenciants així com Joaquin Forner, personal tècnic de la Conselleria de Política Territorial, Obres publiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana.

    La Universitat de València, fidel al seu compromís amb el territori i la societat local valenciana, impulsa aquesta acció acadèmica, lligada a la formació, la recerca i la transferència del coneixement, que pretén esdevenir en un referent a Alaquàs i la seua comarca. Aquesta iniciativa forma part del Programa “Universitats Estacionals” impulsada pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i la Diputació de València.

    Pujar