elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Èxit de participació en la tradicional Festa del Porrat d'Alaquàs

Èxit de participació en la tradicional Festa del Porrat d'Alaquàs
  • Milers de persones han passat aquest cap de setmana per la Fira del Porrat, la part de la lúdica de la festivititat en honor a Sant Francesc de Paula

MÉS FOTOS
Èxit de participació en la tradicional Festa del Porrat d'Alaquàs - (foto 2)
Èxit de participació en la tradicional Festa del Porrat d'Alaquàs - (foto 3)
Èxit de participació en la tradicional Festa del Porrat d'Alaquàs - (foto 4)
Èxit de participació en la tradicional Festa del Porrat d'Alaquàs - (foto 5)
Èxit de participació en la tradicional Festa del Porrat d'Alaquàs - (foto 6)
Èxit de participació en la tradicional Festa del Porrat d'Alaquàs - (foto 7)

Alaquàs ha celebrat del 19 al 21 d’abril la tradicional Festa del Porrat amb gran èxit de participació i implicació per part de col·lectius, serveis municipals i ciutadania. Es tracta de la part lúdica de la festivitat en honor a Sant Francesc de Paula, patró d’Alaquàs, que es van iniciar el passat divendres 12 d’abril amb la festivitat religiosa.

L’Ajuntament d’Alaquàs reconegut el treball realitzat durant aquests dies per l'Orde Mínima Seglar, els voluntaris i les voluntàries de les Calderes, els col·lectius implicats així com també el personal encarregat del Servei de Neteja i dels Serveis Urbans pel seu esforç per mantindre en perfecte estat els carrers i el recinte de l’activitat.

L’obertura de la tradicional Festa del Porrat organitzada per l’Ajuntament d’Alaquàs va tindre lloc el divendres 19 d’abril al parc del Roser i carrers adjacents i va comptar al llarg de tot el cap de setmana amb una Fira d’atraccions i un Mercat Valencià i una completa programació en la qual van prendre protagonisme la tradició i la cultura valenciana amb un mercat valencià en què cal destacar la participació de Mans Artesanes, el grup d’artesanes Boixeteres d’Alaquàs, Cor de Vila, AMIAR, capitanies i precapitanies de l’Associació de Moros i Cristians Perolers, la Falla Camí Vell, els Clavaris del Crist de la Bona Mort, Clavariesses dels Dolors i Clavaris de Sant Miquel, Amigas de la Danza de Alaquàs i el caricaturista Toni Raga.

Ahir diumenge va ser el tradicional Dia de les Calderes en què va tindre lloc la benedicció de les calderes d’arròs amb fesols i naps i el repartiment de vora 5.000 racions gratuïtes acompanyades de la tradicional cullera de fusta i el pa beneït. L’acte, en el qual hi va haver també un dispar de focs artificials, va comptar amb la col·laboració de voluntaris i voluntàries de les Calderes 2024 i Arroz Dacsa.

Les celebracions es van tancar a les 20:30 hores amb la tornada de Sant Francesc de Paula a la seua capella i la clausura de la Fira del Porrat a les 23 hores. La festivitat religiosa finalitza hui dilluns 22 d’abril amb la tradicional Missa de difunts.

Pujar