22 de setembre de 2020 22/9/20

Xirivella s'adherix a la Xarxa de Municipis per a lluitar contra la violència de gènere

Xirivella s'adherix a la Xarxa de Municipis per a lluitar contra la violència de gènere - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Xirivella s'adherix a la Xarxa de Municipis per a lluitar contra la violència de gènere - (foto 2)

  Ahir, dimecres 14 de novembre, va tindre lloc l'assemblea general celebrada a València per a la constitució de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, que, després de dos anys de treball, per fi veu la llum. Un programa constituït per la Diputació de València que té com a objectiu donar la millor resposta possible contra la violència de gènere.

  L'assemblea va estar presidida per la diputada d'Igualtat, Isabel García, i va comptar amb la presència de Mayte Noguera, en representació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), un vocal per part de cadascun dels 7 grups polítics amb presència en la institució i un responsable de cadascun dels 49 municipis que des d'ahir es convertixen en socis fundadors d'esta Xarxa provincial contra la violència de gènere.

  La Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere integra 49 localitats d'11 comarques, entre elles, Xirivella. En paraules de Ricard Barberà, alcalde de Xirivella: «Xirivella fa molts anys que és un referent en igualtat i lluita contra la violència vers les dones, gràcies, entre d'altres, a un teixit associatiu feminista organitzat i combatiu. Xirivella se suma a esta xarxa per poder treballar encara millor i compartir experiències amb altres municipis».

  La Diputació, mitjançant les àrees d'Igualtat i Administració General, continuarà formant les policies locals i el personal tècnic dels ajuntaments en matèria de violència de gènere, a més d'invertir una partida anual en la difusió de campanyes de prevenció i sensibilització.

  Isabel García, regidora també de l'Ajuntament de Xirivella, destaca que «és molt important que els municipis compartisquen recursos i esforços en la lluita contra esta xacra social que ens afecta a totes i a tots. Un minut de silenci no és suficient, hem de ser proactius i des de les institucions dotar de recursos als ajuntaments per a ajudar-los a desenvolupar els seus propis plans i fer front a la violència masclista».

  Enguany, 200.000 euros seran els que es repartisquen entre els municipis fundadors de la Xarxa, i per al pròxim exercici està previst invertir entre 400.000 i 500.00 euros en campanyes i activitats promogudes pels mateixos consistoris.

   

   

   

  Pujar