27 de setembre de 2020 27/9/20

Xirivella educa en igualtat contra el maclisme

Xirivella educa en igualtat contra el maclisme - (foto 1)
  • L'alumnat dels centres escolars municipals participa en un acte multitudinari enfront de l'Ajuntament. La comunitat educativa es concentra enfront de cada col•legi i llig un comunicat de repulsa a la violència de gènere

MÉS FOTOS
Xirivella educa en igualtat contra el maclisme - (foto 2)
Xirivella educa en igualtat contra el maclisme - (foto 3)
Xirivella educa en igualtat contra el maclisme - (foto 4)
Xirivella educa en igualtat contra el maclisme - (foto 5)
Xirivella educa en igualtat contra el maclisme - (foto 6)
Xirivella educa en igualtat contra el maclisme - (foto 7)

Una bona part de l'alumnat de Xirivella, particularment dels centres d'ensenyament secundari, ha participat hui en els tallers en favor de la igualtat i contra el masclisme instal·lats en la Plaça de la Concòrdia, enfront de l'Ajuntament. Xapes contra la violència de gènere, un mur on penjar missatges igualitaris, un estand amb literatura feminista o un punt violeta són algunes de les activitats generades al voltant del 25 de Novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència cap a les Dones.            

Entre els missatges creats per l'alumnat per a significar el seu compromís contra el masclisme s'han llegit els següents: "Ningú és propietat de ningú", "Vull ser lliure, no valenta", "No em controles", "No som objectes, tots som persones". L'alcalde de la localitat, Michel Montaner, ha pres la paraula per a recordar que "en aquesta mateixa plaça ens ajuntem, sempre amb l'ànima encongida, a protestar en silenci cada vegada que un home mata una dona". Després de requerir a l'alumnat a pronunciar-se en veu alta sobre la igualtat entre homes i dones, Montaner ha conclòs que "les persones no pertanyem a ningú, tan sols a nosaltres mateixes", alhoraque ha animat a xiques i xics a denunciar qualsevol cas de violència masclista que presencien en els seus col·legis.

La jornada ha començat amb concentracions a les portes de tots els centres escolars de Xirivella i la lectura d'un manifest unitari sota el títol "Contra la violència de gènere, eduquem!". En l'escrit es posa de manifest el compromís i la implicació de tota la comunitat educativa en la lluita contra el masclisme. "Estem convençuts que la prevenció de tota forma de violència de gènere comença per l'educació en la igualtat i en la llibertat. Cal continuar insistint en aquesta formació perquè, en cap cas, es puguen acceptar com a normals l'agressió, el control o la humiliació. El respecte i la valoració mútua són requisits indispensables per a conviure en la nostra societat", resa el manifest.

Els actes commemoratius del 25N a Xirivella han tingut, lamentablement, un trist final. El minut de silenci programat prèviament per totes les víctimes del masclisme ha valgut també per a condemnar l'assassinat ocorregut aquest matí a San Isidro, Tenerife. Una jove de 26 anys ha mort acoltellada per la seua parella, un home de 29 anys. Amb ella són ja 52 les víctimes mortals de la violència masclista a Espanya en 2019.

Pujar