1 de desembre de 2020 1/12/20

Xilxes sol·licita una subvenció per a recuperar vestigis militars de la guerra civil

    L'Ajuntament de Xilxes ha sol·licitat una subvenció a Generalitat Valenciana per a finançar el Projecte Xilxes XYZ que consisteix a recuperar una zona de 5.500 m2 rica en vestigis militars i arqueològics de la guerra civil espanyola amb l'objectiu de convertir-la en un reclam cultural i turístic.

    La redacció del projecte ja ha finalitzat, per la qual cosa la Regidoria de Cultura està treballant en la recuperació de les restes històriques localitzades en parcel·les privades del terme municipal de la Partida de Comtessa. Es tracta de parcel·les de muntanya sense ús agrícola, amb els propietaris de les quals s'han iniciat converses per a acordar un conveni que possibilite la conservació d'aquestos béns protegits per llei i catalogats com a béns de rellevància local.

    La iniciativa representa una inversió de 17.700 euros i contempla diverses accions encaminades a conservar aquestos vestigis bèl·lics i crear un museu a l'aire lliure per a donar a conèixer a la ciutadania el que va suposar la Línia XYZ en la defensa del territori de Xilxes front a l'avanç de les tropes franquistes.

    Aquest projecte en favor de la memòria històrica, la finalització del qual i obertura al públic està prevista per a finals d'any, pretén també servir d'al·licient a la desestacionalització del turisme i d'instrument de sensibilització.

    Pujar