13 de novembre de 2019 13/11/19

Xilxes recopila els testimonis de la Guerra Civil per conservar-los en una audioteca digital

Xilxes recopila els testimonis de la Guerra Civil per conservar-los en una audioteca digital - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Xilxes recopila els testimonis de la Guerra Civil per conservar-los en una audioteca digital - (foto 2)

  L'Ajuntament de Xilxes ha impulsat un projecte per a la recopilació i conservació dels testimonis dels veïns i veïnes del municipi relacionats amb la Guerra Civil espanyola i la seva història en general des del segle XX d'ara endavant, els quals podran ser consultats en una audioteca digital.

  La Regidoria de Cultura, amb la col·laboració de l'Associació La Inestable, està ultimant la presentació d'aquesta audioteca, que pretén posar en valor i a la disposició de tota la ciutadania aquestos relats, a més de convertir-los en un recurs divulgatiu i pedagògic.

  La presentació del projecte 'Veus del Vent' tindrà lloc el dissabte 27 d'octubre a la Plaça Espanya amb la presència d'algunes de les 7 dones entrevistades en els últims anys, que a dia d'avui estan amb vida. Serà un acte carregat d'emotivitat, música en directe i una actuació especialment preparada per a l'esdeveniment. Així mateix, l'endemà s'obrirà l'audioteca via internet perquè puga ser escoltada per tots i perdure al llarg del temps.

  El projecte s'ha dut a terme a través d'una subvenció de 4.200 euros de la Conselleria de Cultura, i ha aconseguit la segona posició a nivell autonòmic en la categoria de municipis inferiors a 5.000 habitants.

  ocultar
  Xilxes recopila els testimonis de la Guerra Civil per conservar-los en una audioteca digital
  Pujar