19 de setembre de 2020 19/9/20

Xilxes aposta per la formació en agricultura ecològica i aconsegueix la implicació dels agricultors

Xilxes aposta per la formació en agricultura ecològica i aconsegueix la implicació dels agricultors - (foto 1)

    L'Ajuntament de Xilxes avança en la seva aposta pel cultiu ecològic i aconsegueix la implicació d'un grup d'agricultors del municipi, els qui ja s'han registrat en el Comitè d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) i cultivaran hortalisses ecològiques en els camps de la població.

    Aquesta mateixa setmana la Regidoria d'Agricultura ha impulsat el curs 'Cultiu ecològic d'hortalisses', al qual han assistit més de 25 persones, que han après a cultivar melons, tomàquets i altres hortalisses d'hivern seguint processos ecològics.

    En els últims mesos s'han dut a terme diferents projectes formatius com un Taller d'elaboració de conserves per a l'aprofitament d'excedents, que també va tenir un acolliment molt positiu i va ampliar inscripcions. A més, s'ha posat en marxa una parcel·la experimental en el municipi destinada als assajos ecològics.

    De fet, la formació és un dels eixos principals del Pla Agrari Municipal, que compta amb la col·laboració de la Conselleria d'Agricultura i l'Associació Agroxilxes. Les accions de promoció del meló i del producte de proximitat també formen part d'aquest pla que pretén recuperar la producció agrària, impulsar el cultiu ecològic i posar en valor el producte local.

    Pujar