2 de desembre de 2020 2/12/20

Costes proposa desmantellar la passarel·la de Xilxes si l'ajuntament no es fa càrrec de la reparació

Platges de Xilxes
Platges de Xilxes
  • L'ajuntament, que va sol·licitar la concessió al Govern, continua esperant resposta de l'Executiu

MÉS FOTOS
Platges de Xilxes
Platges de Xilxes
Resposta Senat Costes Xilxes

El Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, a través de la Direcció General de la Costa i la Mar proposa desmantellar la passarel·la de la platja de Xilxes. Per a això, dóna un termini de 15 dies a l'Ajuntament de Xilxes perquè sol·licite la concessió administrativa per a poder fer-se càrrec de la reparació i manteniment de la passarel·la.

Així ho ha comunicat Costes al Senador del Partit Popular, Vicente Martínez, qui a primers d'any va registrar una pregunta en la Cambra Alta per a conèixer quina decisió anava a prendre Costes davant l'evident estat de deterioració de la plataforma que porta dos anys tancada al públic.

En la mateixa resposta, Costes assegura que ha comunicat a l'Ajuntament de Xilxes que si està interessat en el manteniment de la passarel·la ha de sol·licitar la concessió administrativa en el termini de 15 dies. Així mateix, apunta que haurà de ser el consistori qui es farà càrrec de la reparació de la passarel·la si decideix no desmantellar-la.

Per part seua, l'alcalde de la localitat castellonenca, José Martínez, afirma que “Costes no ens ha comunicat res” i continuen esperant resposta del Ministeri a “la sol·licitud que hem realitzat perquè ens aproven la concessió de la passarel·la”.

La Direcció General de la Costa i la Mar ha constatat, a través de l'estudi-valoració de l'estat actual de la passarel·la, “el mal estat de conservació” i “la necessitat de la seua immediata reparació o retirada completa”. I ha valorat el cost econòmic per a la seua conservació entre 249.247,66 o 257.871,27 euros; mentre que el projecte de demolició de la passarel·la ascendiria a 56.518,24 euros.

Un emblema de la costa castellonenca

La passarel·la de la platja de Xilxes s'ha convertit, des que es va construir l'any 2000, en la imatge turística de la localitat castellonenca. En els seus vint anys d'història, ha sigut còmplice i testimoni d'infinitat de reportatges fotogràfics de noces i comunions. Aquesta estructura que s'endinsa a la mar ha sigut un dels llocs més bucòlics per a immortalitzar els millors records. Fins i tot, sobre ella s'han celebrat noces i disparat castells de focs artificials.

Pujar