12 d’agost de 2020 12/8/20

Compromís per Xilxes presenta una moció d’Emergència Climàtica

Compromís per Xilxes presenta una moció d’Emergència Climàtica - (foto 1)
  • El treballar per la reducció d’emissions de gasos, economia circular, recuperació de biodiversitat i ampliar l’autoconsum enegètic són algunes de les propostes recollides

Tot i haver-se quedat Compromís fora de l’Ajuntament a les eleccions locals de maig, la formació valencianista té la intenció de col·laborar amb el Consistori aportant totes aquelles propostes que vagen en benefici dels xilxers i xilxeres.

Aquesta moció, redactada íntegrament per Ecologistes en Acció té entre els seus objectius frenar la crisi climàtica des dels municipis, prenent mesures d’adaptació i canvi d’hàbits per tal de mitigar els greus impactes que l’alteració climàtica està produint i produirà durant les pròximes dècades.

I és que això no és nou, de fet, durant la passada legislatura, el portaveu de Compromís i ex-regidor de Medi Ambient, Sergi Alejos ja va fer grans avanços d’adaptació del municipi, principalment en l’àrea de mobilitat, biodiversitat i energies netes, que a més de contribuir a reduir les emissions i adaptar-se al canvi climàtic, suposen un estalvi anual de més de 100.000 euros al municipi.

Fa dues setmanes el Consell va aprovar una Declaració d’Emergència Climàtica redactada en termes similars però amb l’adaptació a les competències de la Generalitat.

«Nosaltres els pobles, tenim competències per treballar i molt en aquests àmbits i és la nostra responsabilitat generar un model de present i futur, que impulse totes aquelles mesures que van en eixa línia i frenen aquelles altres que són co-responsables  d’aquesta emergència climàtica». Ha explicat Alejos.

La moció, presentada per registre electrònic, insta a l’equip de Govern a compartir-la amb la resta forces polítiques amb representació en el ple, per a que siga consensuada i aprovada de manera responsable.

Pujar