5 d’agost de 2020 5/8/20

Compromís per Xilxes es felicita per la subvenció de 4.800 euros aconseguida per a fomentar la participació ciutadana

Compromís per Xilxes es felicita per la subvenció de 4.800 euros aconseguida per a fomentar la participació ciutadana - (foto 1)
  • Sergi Alejos: “Amb aquesta quantitat la Conselleria dóna suport al projecte que vam impulsar durant l’anterior corporació local per potenciar el teixit associatiu i enfortir-lo”

Gràcies al treball realitzat per la coalició durant el tripartit local que va governar de de 2015 a 2019, Xilxes encara aconsegueix subvencions per a projectes que es van presentar a diverses convocatòries  abans dels comicis del passat 26 de maig.

Si fa unes setmanes es va donar a conéixer que aquest municipi de la Plana Baixa rebia una ajuda per recuperar el patrimoni bèl·lic relacionat amb la guerra civil, ara s’ha sabut que l’Ajuntament obté una nova subvenció, en aquest cas relacionada amb la participació ciutadana.

Sergi Alejos, portaveu de Compromís per Xilxes i exregidor de Participació Ciutadana, ha demanat a l’actual equip de govern “que aprofite aquesta quantitat per cotinuar amb el treball iniciat durant els últims quatre anys”.

Alejos ha posat com a exemple les reunions formatives en les quals va participar el teixit associatiu de Xilxes, trobades amb l’objectiu d’explicar a les associacions els tràmits a l’hora d’optar a ajudes d’altres administracions públiques de caràcter supramunicipal.

En aquest sentit, l’exdil també s’ha referit a la participació de persones a títol individual i també del teixit associatiu en la programació cultural, ja fóra a la platja durant l’estiu o al nucli urbà la resta de l’any. “Volíem que l’associacionisme i qualsevol veí foren protagonistes, no només a l’hora de realitzar activitats, sinó també en el moment de programar-les”.

“El nostre objectiu era i continua sent el mateix”, ha declarat Alejos. “Entenem que la democràcia va molt més enllà de depositar una papereta en una urna cada quatre anys.  Apostem per una societat civil empoderada, per això el nostre treball anava en eixa direcció”.

El portaveu de Compromís ha destacat el Punt d’Informació dirigit a l’associacionisme, creat durant els primers mesos d’enguany “i que té com a finalitat facilitar els tràmits per al teixit social, ja siga a l’hora de constituir-se com a entitat com en la resta de tràmits amb les administracions públiques”.

Finalment, Alejos ha destacat que la subvenció aconseguida per l’Ajuntament de Xilxes per al del Pla de Participació Ciutadana inclou una enquesta “que vol prendre el pols al veïnat, saber en quins aspectes podem millorar el nostre poble i per això és fonamental que la ciutadania s’expresse”.

Pujar