elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Activitats d'impuls turístic, formatiu i d'orientació laboral en nou municipis del sud de Castelló

Activitats d'impuls turístic, formatiu i d'orientació laboral en nou municipis del sud de Castelló
  • Este Consorci ha dissenyat un calendari d'activitats gratuïtes i variades dirigides a tota la població, amb l'objectiu d'enfortir el sector del turisme, assessorar en matèria laboral i empresarial, i oferir cursos gratuïts que ajuden a la inserció laboral

MÉS FOTOS
Activitats d'impuls turístic, formatiu i d'orientació laboral en nou municipis del sud de Castelló - (foto 2)

 

El Pacte Territorial per l'Ocupació de la Plana Baixa ha dissenyat una variada i àmplia programació d'activitats, formacions i atencions a la població del territori amb objectius tan amplis com impulsar el turisme i l'ocupabilitat o fomentar l'emprenedoria. A continuació, trobaràs una breu explicació de totes les iniciatives, jornades i esdeveniments que formen part del calendari del Consorci per a maig.

2 de maig - Formació alfabetització digital

Este nou servici, organitzat en coordinació amb el Servici de Promoció Econòmica, adscrit a l'Àrea de Política Econòmica de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó, oferix formacions intensives centrades en les competències digitals bàsiques per a la gestió de ferramentes de cerca d'ocupació. Les persones participants aprendran, entre altres accions, a registrar-se en portals d'ocupació o dissenyar un Curriculum vitae per a millorar la seua situació laboral. La formació, gratuïta, s'oferirà de manera periòdica cada mes i orientarà en competències digitals dirigides a la millora laboral. El curs es desenvoluparà de 9.30 a 12.30 hores en les instal·lacions del Servici de Promoció Econòmica (Av. Jaume I núm. 34, la Vall d'Uixó).

3 de maig - Servici itinerant a la Vall d'Uixó

L'àrea d'Ocupació d'este Consorci és present en tot el territori per a orientar en matèria laboral i ajudar a la inserció sociolaboral de les persones, tant ocupades com desocupades, residents en els deu municipis del Pacte Territorial. Este dia atendrà de 9.00 a 14.00 hores a l'Ajuntament de la Vall d'Uixó.

6 de maig – Curs administratiu logístic a Xilxes

Este Pacte Territorial oferix un curs teoricopràctic gratuït d'administratiu logístic. Una formació dissenyada després de consultar a les empreses de la zona i detectar la necessitat d'este perfil professional. La formació comença a Xilxes amb la part teòrica, abordant els temes de logística empresarial, informàtica de gestió administrativa en la logística de magatzem, seguretat i prevenció d'accidents i riscos, Excel mitjà/avançat, anglés professional i competències transversals.

7 de maig - “Opcions contra l'abandó de terres” a Artana

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, a través de l'Estació Experimental Agrària de Vila-real, ha programat el pròxim 7 de maig a Artana la taula redona “Opcions contra l'abandó de terres”. Una jornada organitzada en col·laboració amb el Pacte Territorial per l'Ocupació de la Plana Baixa i l'Ajuntament d'Artana dirigida a agricultors/es, entitats o persones interessades a treballar la terra. De 16.30 a 19.30 hores en l'Avinguda Serra Espadà, 140 d'Artana.

7 i 8 de maig - Assistències Tècniques Individualitzades SICTED

Un expert de la Cambra de Comerç de Castelló realitzarà ATI (Assistència Tècnica Individual) mitjançant visites a les empreses i servicis adherits al programa d'implantació de gestió de qualitat SICTED Castelló Sud. En esta primera assistència tècnica, l'expert visitarà les instal·lacions i ajudarà a l'adaptació del Manual de Bones Pràctiques que cada empresa/servici haurà de complir.

8 de maig – Servici d'Atenció a empreses a Almenara

El servici d'atenció a empreses té com a objectiu assessorar de manera personalitzada i individualitzada a les entitats. Un suport per a totes les empreses que ho desitgen, mitjançant una sol·licitud de cita prèvia. El 8 de maig el servici s'oferirà gratis de 9.00 a 14.00 hores a l'Ajuntament d'Almenara.

10 de maig – Servici itinerant a Xilxes

Este Consorci atendrà la població de 9.00 a 14.00 hores a l'Ajuntament de Xilxes.

13 de maig – Lliurament de diplomes SICTED a Castelló de la Plana

La Consellera de Turisme, Nuria Montes, entregarà el diploma que acredita la distinció de les empreses i servicis turístics que durant el 2023 van treballar per implantar el Sistema Integral de Qualitat Turística en Destí (SICTED), havent superat tots els compromisos requerits. Este acte oficial, que comptarà amb la presència de 10 empreses i servicis que ho han aconseguit dins del territori de la Plana Baixa, començarà a les 10.30 hores i tindrà lloc a Castelló de la Plana.

15 de maig – Servici itinerant a Almenara

El Consorci oferirà assessorament en matèria laboral de 9.00 a 14.00 hores a l'Ajuntament d'Almenara.

16 de maig – Coneixent Castelló Sud: La Vall d'Uixó

Les persones que treballen en el sector del turisme estan convidades a participar en esta jornada de coneixement del patrimoni del territori Castelló Sud que el 16 de maig arriba a la Vall d'Uixó. La ruta turística començarà a les 9.30 hores en l'aqüeducte de San José (Plaza Duques de Segorbe) per a realitzar “El camí de l'aigua”, que mostrarà el conjunt d'aqüeductes de Aigualit, seguirà pels conjunts patrimonials més importants de la ciutat (el barri d'origen musulmà l'Alcúdia, l'Església del Sant Ángel Custodio del segle XVII, la torre musulmana de Benizahat o la casa pairal Palacio de Vivel), i finalitzarà amb la pujada al Campanar de l'Església de Ntra. Sra. de l'Asunción.

Per a participar en esta activitat gratuïta és necessari inscriure's en este formulari.

20 de maig - Curs administratiu logístic

El bloc pràctic del curs d'administratiu logístic es realitzarà a partir del 20 de maig, després de la finalització de la formació teòrica, de dilluns a divendres en mitja jornada en empreses del territori amb gestió logística.

21 de maig – Servici itinerant a La Llosa

Este servici es prestarà de 9.00 a 12.30 a l'Ajuntament de La Llosa.

21 maig – Taller col·lectiu SICTED a la Vall d'Uixó

La formació per a obtindre el distintiu SICTED Castelló Sud continuarà amb un taller en el qual totes les empreses i servicis participants en esta segona edició aprendran sobre temes relacionats amb la gestió de la qualitat, atenció al client o la sostenibilitat, entre altres.

22 de maig – Servici itinerant a Nules

Este servici gratuït del Consorci s'oferirà de 9.00 a 14.00 hores en l'edifici Natiu de Nules.

24 de maig – Servici itinerant a Moncofa

L'equip del Pacte Territorial per l'Ocupació de la Plana Baixa atendrà la població de 9.00 a 14.00 hores a l'Ajuntament de Moncofa.

27 de maig – Píndola orientació a la Vall d'Uixó

Estes píndoles formatives, dissenyades en coordinació amb l'equip de les tècniques d'ocupació de l'Agència de Col·locació de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó, van destinades a un públic amb desconeixement digital que requerisca de nocions bàsiques en esta matèria per a acabar amb la bretxa digital i incrementar les possibilitats de trobar treball. De 9.30 a 12.30 hores en les instal·lacions de l'Agència de Col·locació.

28 de maig – Servici Itinerant a Alfondeguilla i La Vilavella

Este servici gratuït del Pacte Territorial atendrà en la mateixa jornada en dos municipis: de 9.00 a 11:00 a l'Ajuntament d'Alfondeguilla i d'11.30 a 14.00 a l'Ajuntament de La Vilavella.

29 de maig - Servici Itinerant a Eslida i Artana

L'equip d'Ocupació del Pacte Territorial atendrà el 29 de maig en dos municipis: de 9.00 a 11.00 a l'Ajuntament d'Eslida i d'11.30 a 14.00 a l'Ajuntament d'Artana.

29 de maig - Servici d'Atenció a empreses a Nules

El servici d'assessorament personalitzat i individualitzat a les entitats es prestarà de 9.00 a 14.00 en l'edifici Natiu de Nules.

29 maig - Mòduls 3 i 4 de SICTED

El procés d'obtenció del distintiu SICTED Castelló Sud avança amb una formació que ajudarà als nous adherits al SICTED a implantar esta gestió del nou sistema de Qualitat. En la jornada del 29 de maig, a la Vall d'Uixó, es realitzaran els mòduls 3 i 4, que tracten sobre la plataforma de gestió del SICTED i sobre la planificació de la millora.

30 de maig - Píndola orientació a la Vall d'Uixó

Esta formació intensiva centrada en les competències digitals bàsiques per a la gestió de ferramentes de cerca d'ocupació tindrà lloc de 9.30 a 12.30 hores en les instal·lacions del Servici de Promoció Econòmica.

Accions emmarcades dins del programa EMPACE 2023-2024. AvalemTerritori. LABORA Servici Valencià d'Ocupació i Formació. GVA. Ministeri de Treball i Economia social.

Pujar