elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’activitat «Fem Natura» netejarà els paratges naturals de Xàtiva aquest dissabte 8 de febrer

L’activitat «Fem Natura» netejarà els paratges naturals de Xàtiva aquest dissabte 8 de febrer
  • La cita, que continua la tasca iniciada en desembre, servirà per fer un cens sobre els residus recollits per tal de conscienciar a la ciutadania

La regidoria de Medi Ambient i el Consell de la Joventut de Xàtiva han organitzat per a aquest dissabte 8 de febrer la segona de les eixides de l’activitat «Fem natura», amb l’objectiu de netejar els paratges naturals de la ciutat i conscienciar sobre la sostenibilitat mediambiental.

La cita és la continuació de l’activitat iniciada el passat 14 de desembre, en la que es va realitzar una batuda per tal de dur a terme un estudi del tipus i la quantitat de residus que es troben a l’entorn natural municipal. Segons els organitzadors, en aquella eixida es van trobar diferents tipus de deixalles com ara papers, plàstics, llaunes, bosses i restes de menjar de cadenes de menjar ràpid, preservatius, i fins i tot un matalàs, una cadira i una taula.

Una vegada fet l’inventari, en l’eixida d’aquest dissabte, que coincideix en dates properes al Dia Mundial de l’Ecologisme (4 de febrer), es realitzarà la neteja corresponent. L’eixida tindrà lloc a les 8 del matí des de les portes de l’Ajuntament de Xàtiva i els participants es repartiran en grups per tal d’acudir a diferents zones de recollida. Una vegada arreplegat el fem, es realitzarà el pesatge del mateix i es farà un cens de tot el que es troba. La tornada està prevista cap a les 13 hores, encara que cap la possibilitat de quedar-se a dinar.

L’organització s’encarregarà de l’avituallament de la jornada, amb el repartiment de bosses de fem i de guants per tal de poder realitzar la recollida. A més a més, també hi haurà cafè, fruita i aigua a disposició, encara que cadascú haurà de portar-se l’esmorzar de casa.

«La contaminació del medi ambient és un problema cada vegada més alarmant, i per això des de l’Ajuntament treballem per conscienciar i sensibilitzar sobre aquest problema», ha explicat la regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra, qui ha afegit que «l’objectiu principal de l’activitat és netejar els nostres paratges i separar el fem per fer un cens i informar a la ciutadania del que trobem, tractant de crear unes bones pràctiques en la lluita contra el canvi climàtic.

El president del Consell de la Joventut, Guillermo Delegido, ha expressat per la seua part que «l’activitat tracta de conscienciar a la ciutadania sobre les deixalles que hi ha al nostre entorn, i més ara que arriba l’època de Pasqua, en la que moltes veïnes i veïns acudeixen als paratges naturals. Volem que gaudisquen, però amb un comportament cívic».

Pujar