Castellano

La Seu Universitària de Villena presenta “Villena, cruïlla de camins en el món antic”

La Seu Universitària de Villena presenta “Villena, cruïlla de camins en el món antic”
  • El programa d'activitats commemora el 497 aniversari del títol de ciutat i inclou conferències, exposicions i tallers

MÉS FOTOS
La Seu Universitària de Villena presenta “Villena, cruïlla de camins en el món antic” - (foto 2)
La Seu Universitària de Villena presenta “Villena, cruïlla de camins en el món antic” - (foto 3)

La Seu de la Universitat d'Alacant a Villena, al costat del  Fòrum Cultural el Salicornio (Associació per a la defensa del patrimoni de Villena), l'Ajuntament  de Villena i l'Associació  de Jubilats i Pensionistes inauguren el dimecres que ve,   9 de febrer,  el programa d'activitats “Villena, cruïlla de camins en el món antic”, amb el qual commemora el 497 aniversari del títol de ciutat. El programa, que es prolongarà  fins al 26 de febrer, inclou un cicle de conferències, exposicions i tallers.

Els organitzadors expliquen que “el desafiament és portar a Villena una de les èpoques que menys s'ha tractat a la nostra ciutat, però que, sens cap dubte, té una importància transcendental per a poder entendre la idiosincràsia que té la nostra ciutat com a cruïlla  de camins. Veurem com Anníbal hi va passar amb el seu exèrcit i els seus elefants rumb a la conquesta de Roma i com el general romà Escipió usaria aquest mateix encreuament per a arribar a Cartagena a marxes forçades  i conquistar-la. El mateix Juli Cèsar usaria aquesta ruta per a enfrontar-se al fill de Pompeu, fets que deixen molt clara la importància que l'orografia hauria concedit a Villena com a encreuament de camins”.

La Casa de la Cultura de Villena acollirà l'acte inaugural del programa commemoratiu dimecres 9 a les 20 hores amb la conferència “Villena íbero-romana”, a càrrec de     Laura Hernández, del Museu Arqueològic de Villena. El cicle de conferències  continuarà en el Centre de Majors de Villena, en el qual tindran lloc quatre conferències més, totes a les 20.30 hores: el 22 de febrer,  “El santuario ibérico del Cerro de los Santos: 150 años de investigaciones  arqueológicas”, impartida per Francisco Brotons Yagüe (Museu Arqueològic de Caravaca de la Cruz); el dia 23, “Los espacios de la muerte en Roma”, a càrrec de Miguel Requena Jiménez (Universitat de València); el dia 24, “Mujeres íberas: ritualidad, identidad y poder”, amb Carmen Rueda Galán i Ana B. Herranz Sánchez (Universitat de Jaén);  i el dia 2,5 “Ciencia y difusión de la Historia. El proyecto Via Scipionis", que presentaran José Miguel Gallego,  Eduard Ble i Pau Baldés (Universitat de Barcelona).

El programa inclou quatre exposicions: de l'11 al 27 de febrer  s'exhibiran  en l'ermita de Sant Anton, “Cliks de Playmobil. Miniaturas históricas” i “Dibujos”; i el dia 26 podran visitar-se a la plaça Major “Cerveza artesanal” i “Panoplia ibero-romana”, dia en què finalitzarà el programa commemoratiu amb el “Día de recreación  histórica: íberos e Imperi romano” a la plaça Major a les 10.30 hores, un dia de recreació que també inclourà dos tallers infantils: “Mosaicos romanos” i “Guerreros íberos”.

Pujar