Castellano

Navarro reivindica l'extensió universitària en el XV aniversari de la Seu de Villena

Navarro reivindica l'extensió universitària en el XV aniversari de la Seu de Villena
  • L’acte, que va tenir lloc divendres passat, va reconèixer el treball dels directors de la Seu de la Universitat d’Alacant a la capital de l’Alt Vinalopó al llarg d’aquests 15 anys

MÉS FOTOS
Navarro reivindica l'extensió universitària en el XV aniversari de la Seu de Villena - (foto 2)
Navarro reivindica l'extensió universitària en el XV aniversari de la Seu de Villena - (foto 3)
Navarro reivindica l'extensió universitària en el XV aniversari de la Seu de Villena - (foto 4)

La Casa de Cultura de Villena va acollir el passat divendres l’acte de celebració del XV aniversari de la Seu Universitària de Villena que va presidir la rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, acompanyada de l’alcalde de la localitat, Fulgencio José Cerdán. 

Navarro va reivindicar el paper de l’extensió universitària «que tots els rectors de la UA han practicat» i va recordar que aquesta pràctica va nàixer de la mà «d’un alacantí il·lustre com és Rafael Altamira que dona nom als cursos d’estiu de la nostra universitat» i es va comprometre a «continuar vetlant per tot el que s’ha aconseguit a la Seu de Villena i per incrementar el nostre compromís». En aquest sentit, Navarro va ressaltar que la seu ha «fet activitats que han sobrepassat la simple extensió universitària  i han donat resposta a les necessitats del teixit productiu de Villena».

La rectora va ser contundent en la seua intervenció en assegurar que les «universitats tenim 3 funcions: docència, investigació i transferència, i l’extensió universitària» i en afirmar que «les universitats han de transcendir els seus campus». Navarro va voler felicitar els directors de la Seu que han precedit l’actual responsable, María Ángeles Alonso i que divendres van rebre el reconeixement a la seua feina: José Silva Reus, Fernando Ballester Laguna i Antonio Martínez Puche.

Per part seua, l’alcalde, Fulgencio José Cerdán, va posar en valor la «simbiosi entre la Seu Universitària i Villena» i va destacar la «consolidació d’un projecte» que, «espere que només haja fet 15 dels molts anys que seguirà a la nostra ciutat» i al qual va demanar que «intensifique l’aposta per la protecció dels nostres espais naturals i patrimoni».

L’acte del XV aniversari de la Seu de Villena va estar conduït per la directora actual, María Ángeles Alonso i va comptar amb l’artista local, Patricia Gran que va amenitzar la vetlada amb interpretacions musicals.

Alonso va destacar la bona sintonia entre la Seu Universitària i el teixit socioeconòmic de Villena que es tradueix en una completa programació d’activitats que donen resposta a les inquietuds de la societat. L’aniversari va servir per a reconèixer precisament aquesta sintonia i es van lliurar diplomes a diferents associacions culturals per la participació d’aquestes en les activitats, a mitjans de comunicació per la seua implicació en la difusió, a entitats festeres i també a entitats educatives a més del mateix Ajuntament de Villena pel suport continu a la Seu Universitària.

Pujar